Navigácia
Hlavná stránka Internetová ŽK Dôležité oznamy Novinky Fotoalbum Zverejňovanie Kontakt GDPR

Piatok 19. 4. 2024

  • Oznam pre MŠ

    Vážení rodičia,

    prihlášky do materskej škôlky na šk. rok 2024/25 budú dostupné na stránke školy na stiahnutie, aj v priestoroch MŠ v papierovej forme v čase od 1. mája 2024 do 31. mája 2024 (podľa predpisov účinných od 1. septembra 2023).

  • Malí veľkí čitatelia

    Marec – mesiac knihy,  nás zlákal do obecnej knižnice, aby si ho spoločne pripomenuli. Privítala nás pani knihovníčka s priam rozprávkovým menom, Ruženka.  Žiakov previedla prostredím knižnice a ukázala im, ktoré knižky sú pre nich vhodné.  S nadšením sa pustili do prezerania kníh. Obdivovali ich pestrosť a rozmanitosť. Každé dieťa si našlo tú svoju. Pani Ruženka rozdala všetkým žiakom čitateľské preukazy, vďaka ktorým si knižky mohli vypožičať domov.

    Veríme, že sa z našich prvákov stanú veľkí čitatelia.

    PaedDr. Helegdová, PaedDr. Grobarčíková, Mgr. Oselská

  • Stopy v prírode

    V predjarný deň sme sa stretli s tetou Zuzkou Kertysovou v školskom parku. Porozprávali sme sa aké zvieratká žijú v našich lesoch a na našich lúkach. Teta Zuzka nám dala úlohu pohľadať v školskom parku stopy po zvieratkách. Našli sme vrecúška , v ktorých boli naozaj vzácne stopy. Pierko z labute, sánka srnky, lebka diviaka, jelenie parohy, obhryzený konárik....Na zemi boli obrázky zvierat, ku ktorým sme priradili nájdené predmety. Nechcelo sa nám odísť od tety Zuzky, ale čakali už na ňu ďalšie deti , tešiace sa na čas s prírodou. Ďakujeme a tešíme sa na ďalšie stretnutie.

     Žiaci 2.D triedy , tr.uč.Veronika Kubíková, p.uč. Renátka Fernezová

  • Žiacka virtuálna konferencia - Globe 3.C triedy

    V stredu (6. marca 2024) sa žiaci z 3.C triedy po druhýkrát zúčastnili online konferencie pod názvom VIRTUAL STUDENT CONFERENCE GLOBE EUROPE AND EURASIA 2024. Účasť na konferencii bola podmienená registráciou a zapojením sa do projektu GLOBE. Z pohodlia našej triedy sme mohli online sledovať konferenciu na interaktívnej tabuli.  Sledovali sme žiakov z rôznych krajín a škôl ako prezentujú svoje výsledky badaní vo svojich projektoch, v ktorých navrhovali konkrétne riešenia na zlepšenie životného prostredia v okolí svojej školy. Vystúpili a svoje názory prezentovali odborníci z oblasti životného prostredia. Teší nás, že aj našich žiakov zaujímajú  takéto praktické bádateľské aktivity. Pomáha im to rozvíjať  vzťah k životnému prostrediu vo svojom okolí a okolí svojej školy.

    Žiaci 3.C, Mgr. Iveta Zborteková, Ing. Gabriela Štefaňáková

  • Finančná gramotnosť 3.C v praxi

    „Na praktickej skúsenosti sa učia žiaci najlepšie.“

     Na hodinách matematiky sme sa rozprávali o finančnej gramotnosti, ktorú sme sa rozhodli vyskúšať si v praxi pri nakupovaní. Navštívili sme najbližšie potraviny, kde sme mali za úlohu  zistiť cenu jednotlivých potravín z nákupného zoznamu, ktorý sme si pripravili na hodine matematiky. Na druhý deň sme nakupovali potraviny podľa zoznamu. Ale nebolo to vôbec jednoduché. Museli sme sa zmestiť do finančného rozpočtu, ktorý určili po spoločnej domácej debate rodičia. Nakupovanie nás bavilo a všetci sme to zvládli na jednotku.  Zodpovedný prístup k peniazom je dôležitým  predpokladom finančnej samostatnosti. Ďakujeme rodičom za pomoc a pani predavačkám za trpezlivosť.    

    Žiaci 3.C, Mgr.Zborteková, Ing. Štefaňáková

  • Oznam

    Prvé ustanovujúce zasadnutie Rady školy sa uskutoční 11.03.2024 o 16:30 hod. v aule školy.

  • Výchovný koncert

    V pondelok 4.3.2024 sa žiaci prvého stupňa našej školy zúčastnili výchovného koncertu s názvom „ Cesta do neznáma.“  Nosnou témou programu boli zaujímavosti a krásy Slovenska, ktoré postupne žiaci odhaľovali. Prostredníctvom piesní kapela pod vedením speváka Borisa Lettricha zo skupiny AYA sprevádzala žiakov po významných slovenských mestách, spoznávali slovenské kultúrne pamiatky, naučili sa aký rozdiel je medzi hradom, zámkom či kúriou a dokonca sa dozvedeli niečo aj o slovenských povestiach. Veľká zadná projekcia žiakov zabávala a dotvorila ich predstavivosť. Žiaci počas koncertu spievali, tancovali, tlieskali. V kinosále vládla výborná atmosféra. Ďakujeme za kultúrny zážitok, ktorý žiakov nielen zabavil , ale aj niečo nové naučil.

    Mgr. Gabrielová A.

  • Okresné kolo - Šaliansky Maťko

    V stredu 28. februára 2024 sa v CVČ Maják v Námestove stretli najlepší recitátori z jednotlivých  škôl nášho okresu, aby svojím prednesom povesti ukázali svoje recitačné schopnosti. Bolo nádherné započúvať sa do príbehov dávno minulých, kedy na vás história našich hradov, zámkov, miest, osobností, prameňov či hôr priam dýcha a zároveň ožíva v predstavách. 

    Z našej školy sa recitačnej súťaže zúčastnili dievčatá: Mária Jagelková 6. C (III. kategória), Rea Gužíková 4. C (II. kategória), Jassmine Kasanová 2. D (I. kategória). 

    Druháčka Jassminka Kasanová získala v silnej konkurencii v okresnom kole súťaže Cenu poroty. 

    Gratulujeme a ďakujeme dievčatám za reprezentáciu našej školy. Prajeme im veľa úspechov v ďalších súťažiach. 

    PaedDr. Adriána Škrková

  • Smútočné oznámenie

  • PO STUPIENKOCH VÍŤAZOV DO CELOSLOVENSKÉHO FINÁLE!

    Dňa 14. 02. 2024 nás Karolínka Ďubeková, žiačka 7. D triedy, reprezentovala na KRAJSKOM KOLE OLYMPIÁDY V ANGLICKOM JAZYKU, ktoré sa konalo na bilingválnom gymnáziu v Čadci. Tu si svoje sily zmerali tí najlepší z celého Žilinského kraja. Súťaž bola veľmi náročná a prebiehala v dvoch kolách. Prvé kolo preverilo vedomosti žiakov v oblasti anglickej gramatiky a v druhom kole sa súťažiaci museli k svojim bodom „prespeakovať“.

    Karolínke Ďubekovej sa podarilo svojich súperov zdolať a obsadila víťazné 1. MIESTO.

    K obrovskému úspechu Karolínke gratulujeme a do finálneho celoslovenského kola  jej držíme palce!

                                                                                                                                              Mgr.Miroslava Dzialak

  • Ožívanie tradícií

    Aj tento rok sme v mesiaci február pokračovali  v prednese povestí v rámci celoslovenskej súťaže Šaliansky Maťko. Myšlienka organizovať prednes slovenských povestí sa zrodila v mestečku Šaľa v roku 1991. A keďže v kalendári bolo práve meno Matej, predseda Miestneho odboru Matice slovenskej v Šali, MUDr. Svetozár Hikkel, sa rozhodol súťaž nazvať práve takto. Zapojiť sa môže každý žiak, ale nie je to také jednoduché. Povesť sa treba naučiť naspamäť , a to sa veru každému nechce.  Sme radi, že aj tento rok sa našli žiaci, ktorým sa nelenilo a súťaže sa zúčastnili. O víťazovi sa rozhodovalo ťažko, ale ten môže byť len jeden. Výsledky sú takéto:

    1. miesto  Jassmine Kasanová 2.D
    2. miesto  Sofia  Kormanová    2.B
    3. miesto  Viktor Genšiniak      2.B

     

    Jassmine Kasanová sa zúčastnila aj okresného kola v Námestove, kde získala cenu poroty. Víťazom srdečne blahoželáme. Tešíme sa na stretnutie o rok. Veríme, že aj táto súťaž podporí u detí a ich rodičov záujem o našu históriu.

                                                                                               Mgr.Hvolková, Mgr. Tvarožková, PaedDr. Kubíková

  • Šaliansky Maťko 2024

    Každoročne sa na našej škole uskutočňuje súťaž Šaliansky Maťko, ktorá u žiakov prehlbuje vzťah k tradíciám a regiónu.

    Tento rok prebehla tesne pred jarnými prázdninami a pätnásť recitátorov z našej školy zabojovalo o víťazné umiestnenie. Prednes povestí sa deťom vydaril, no zvíťaziť môžu len tí najlepší. Porota objektívne vyhodnotila prednesy a výsledky súťaže sú nasledovné:

    II. kategória (4. – 5. ročník)

    1. Rea Gužíková 4.C
    2. Chantal Pilarčíková 4.C
    3. Stanislava Galgaňáková 5.A

    III. kategória (6. – 7. ročník)

    1. Mária Jagelková 6.C
    2. Miloš Bartkovjak 6.A
    3. Lilien Pilarčíková 7.B

    Víťazkám gratulujeme a želáme veľa úspechov v okresnom kole.

  • VALENTÍNSKA POŠTA

    krabice plné lásky a valentínskych pozdravov sa rozposlali v stredu po našej škole, do každej triedy a potešili srdiečka mnohých z nás. Želáme si, aby sa posolstvo sv. Valentína prenieslo do našich sŕdc a zostalo tam .... už navždy.

  • Čo máme spoločné? – hodina so sociálnou pedagogičkou

    V triedach 3.B., 4.A., 4.C. a 5.B. sme realizovali spolu s pani triednymi učiteľkami hravou formou aktivitu na upevňovanie vzťahov v triede. U žiakov sme rozvíjali komunikačné schopnosti, podporovali sme skupinovú spoluprácu a súdržnosť kolektívu. Žiaci si uvedomili, že každý je jedinečný, no zároveň majú niečo spoločné. Zažili sme spolu veľa zábavy.

    Mgr. Lucia Kubasáková – sociálna pedagogička

  • Školský ples 2024

  • Keď nás učia princezné

    Naši prváci boli pasovaní kráľovnou riaditeľkou do školského cechu v októbri. Program im pripravili deti žiackeho parlamentu a tiež našim prvákom sľúbili, že prídu skontrolovať ich vedomosti. Princezná Agátka a princezná Evka preverili našich prváčikov z čítania, písania i matematiky. Vymysleli pre deti pekné aktivity, ktoré ich bavili a veru sa chceli aj ukázať, že toho už vedia naozaj veľa. Prváci ďakujú za zaujímavý program.

    p. uč. Oselská

  • Fašiangové ostatky

    Čas fašiangov sa rýchlym krokom precválal na svoj posledný deň nazývaný „Ostatky“.

    V tento deň si ešte užívame zábavu v podobe hudby, spevu a tanca. Lebo po Ostatkoch prichádza 40 dní pôstu. My Srdiečka z 2.D sme  v ľudových krojoch za sprievodu heligoniek  Alžbetky Jagelkovej a Jožka Pilarčíka so spevom a tancom navštívili všetky triedy 1. stupňa. Poďakovali sme za radostné fašiangové obdobie , rozlúčili sa na 40 dní s hudobnými nástrojmi a prisľúbili opäť radostné veselé dni po Veľkonočnom radostnom ráne.

    Žiaci 2.D triedy , tr. Uč. Veronika Kubíková, asis. Uč. Renátka Fernezová

  • Valentínska párty

  • KARNEVAL

    13. februára 2024 sa naša škola premenila na „Rozprávkovú krajinu“. Navštívilo ju obrovské množstvo rozprávkových bytostí. Zamaskované bytosti sa najskôr zabávali v triedach, kde sa predstavovali, súťažili a hrali rôzne hry. Neskôr sa všetci premiestnili na zábavu do telocvične. Zahrali si stoličkový tanec po ročníkoch, a potom sa pustili do tanca. Spolu s našimi animátormi to poriadne roztočili. Každá rozprávková bytosť, za svoju námahu, dostala malú odmenu a odniesla si domov mnoho pekných zážitkov.

                                                                                                                                    PaedDr. Helena Grobarčíková

  • Ideálny kamarát - hodina so sociálnou pedagogičkou

    V triede 6.B sme spolu s pani triednou učiteľkou Mgr. Andreou Gogolákovou realizovali aktivitu Ideálny kamarát. So žiakmi sme sa rozprávali o tom, čo je priateľstvo a aký by mal byť ideálny kamarát. Žiaci v skupinách vytvorili krásne plagáty. Touto aktivitou sme u nich rozvíjali komunikačné schopnosti, hodnotovú orientáciu, podporovali sme skupinovú spoluprácu a súdržnosť kolektívu. 

    Teším sa sa ďalšie spoločne strávené hodiny. 

    Sociálna pedagogička - Mgr.  Lucia Kubasáková 

strana: