• Novinky

      • Novinky

        • 06sep
            • ENGLISH ACTIVITIES - anglické komunikačné klubovne

              Milí rodičia,

              keďže hľadáme najlepšie možnosti pre naše deti a uvedomujeme si dôležitosť potreby angličtiny pre naše deti. Otvárame priamo na našej škole nový projekt: English Activities - anglické komunikačné klubovne. Deti sa hravou formou, prirodzene naučia rozprávať anglicky. Nemusíte deti nikam voziť, v poobedných hodinách (počas školského klubu) priamo v našich priestoroch, sa môžu prihlásiť na celoročný program 2024/2025 Angličtiny s exkluzívnou metodikou britskej jazykovej školy WOW English.

               

              Tu si pozrite ukážku našej METODIKY pre 1.-5. Ročník

              Dieťa na začiatku roka dostane:

              - vlastnú učebnicu

              - celoročný online prístup so všetkými videami a pesničkami aj na doma. 

               

              6.-9. Ročník bude mať konverzácie podľa svojej úrovne jazyka. 

               

              Skupiny po 8-10 detí s našimi certifikovanými lektormi anglického jazyka.

               

              Cieľom je pomôcť deťom získať schopnosť ľahko komunikovať a rozumieť jazyku, čo bude doplnením k učivu v škole o konverzáciu.

               

              Počet miest je obmedzený, prihlásenie do 16.9.2024

               

              Prihlásiť Vaše deti viete kliknutím na tento link, kde dieťa prihlásite a následne vyplníte formulár:  https://form.simpleshop.cz/Wrbkn/buy/

              Alebo naskenujte priložený QRkód, cez ktorý sa Vám zobrazí formulár na prihlásenie

              Pre viac informácií: 0948/876 793, alebo orava@ucimedeti.sk

        • 05sep
          • Oznam
            • Oznam

              Milí rodičia a priatelia našej školy,

              s veľkou prosbou sa obraciame na všetkých, ktorí by nám chceli pomôcť ochrániť to najcennejšie, čo máme – naše deti. Hľadáme srdečného dobrovoľníka alebo dobrovoľníčku, ktorý by ráno od 7:15 do 7:30 dohliadol na bezpečný prechod našich žiakov cez prechod pre chodcov v Gaceli pri COOP Jednote.

              Je to len pár minút z vášho času, ale pre naše deti to znamená celý svet – pocit bezpečia a istoty, že dorazia do školy bez obáv. Ak by ste nám mohli pomôcť, či už pravidelne alebo príležitostne, veľmi by sme to ocenili.

              Prosím, ozvite sa nám prostredníctvom správy alebo sa zastavte priamo v škole.

              Ďakujeme z celého srdca za vašu ochotu a podporu!

        • 03sep
        • 02sep
        • 30aug
            • Otvorenie šk. roka 2024/2025

              Riaditeľstvo  ZŠ s MŠ v Rabči oznamuje,  že  otvorenie  nového školského roka  2024/2025 sa uskutoční v pondelok 2. septembra o 9 00  hod.

              Školský klub detí pre 1.-4. ročník bude fungovať od 03.09.2024. Jeho prevádzka bude v čase od 1100 - 16 00 hod. Mesačný poplatok je 10,00 Eur.

              Materská škola v Gaceli a pri kostole oznamuje, že otvorenie školského roka bude v pondelok 2. septembra od 8:00 hod.  do 11:00 hod.

              Stravovanie v školskej jedálni aj v materskej škole bude od 03.09.2024.

        • 28aug
        • 27aug
        • 26aug
        • 22aug
        • 12júl
        • 04júl
            • Indiánsky letný klub

              Náš letný školský klub sa tento rok niesol v indiánskom duchu a poskytol deťom množstvo zábavy a nových zážitkov. Hneď na začiatku si každé dieťa vybralo svoje indiánske meno, ktoré ho sprevádzalo počas celého týždňa. Tak sme mali medzi sebou napríklad Rýchle ústa, Orlie pierko, Namydlený blesk, Jemnú vôňu, Krásnu dúhu, Zlatú hlavu a mnoho ďalších indiánskych mien.

              Jednou z najobľúbenejších aktivít bolo pečenie mafinov. Deti sa naučili základné princípy pečenia, miešali cesto, plnili formičky a s nadšením sledovali, ako sa ich výtvory pečú v rúre. Výsledné mafiny boli nielen chutné, ale dochutené čokoládou a ozdobené posýpkami, čím sa z každého mafina stal jedinečný umelecký kúsok.

              Ďalšou tvorivou činnosťou bolo vyrábanie totemov. Najprv sme si s deťmi rozprávali o totemoch – o ich význame, symbolike a o tom, ako rôzne zvieratá a symboly predstavujú rôzne vlastnosti a príbehy. Každá skupinka(indiánsky kmeň) si vybrali symboly, ktoré ich najviac zaujali. S farbami a štetcami v rukách sa deti pustili do maľovania svojich totemov. Deti vytvorili krásne farebné totemy, ktoré nám zdobili triedu počas celého týždňa.

              Vyrábanie lapačov snov bolo tiež jednou z aktivít, ktorá deti veľmi nadchla. Deti si vybrali farebné nite, korálky a pierka a s veľkou trpezlivosťou a zručnosťou vytvorili nádherné lapače snov. Každý lapač snov bol originálny a nesmierne krásny, pripravený na to, aby ochránil svojho majiteľa pred zlými snami.

              Posledný deň sme hľadali poklad. Deti dostali indície, ktoré ich viedli po rôznych stanovištiach v areáli školy a školského parku. Po splnení úloh a indiánskych hádaniek objavili poklad, ktorý im priniesol veľkú radosť.

              Celý letný týždeň v našom školskom klube bol plný hier, zábavy a spoločných zážitkov. Deti si odniesli nielen svoje výtvory, ale aj množstvo nových priateľstiev a spomienok, ktoré im zostanú na celý život. Tento letný školský klub bol nielen zábavou, ale aj príležitosťou pre deti naučiť sa nové veci, objaviť svoje talenty a stráviť čas v príjemnej atmosfére.

        • 08júl
            • Oznam

              Zasadnutie Školskej Rady sa bude konať 09.07.2024 o 16:30 v priestoroch ZŠ s MŠ Rabča (aula).

        • 04júl
        • 02júl
        • 02júl
            • POSLEDNÝ ZVONČEK A HURÁ NA PRÁZDNINY!

              Poďakovanie za skvelý školský rok

              Radi by sme vám poďakovali za skvelý školský rok plný úspechov, poznania a radosti. Je neuveriteľné, ako rýchlo ten čas ubehol a koľko sme toho spolu zvládli.

              Oceňujeme vašu snahu a podporu

              S blížiacim sa koncom školského roka by sme chceli oceniť všetkých žiakov, učiteľov a rodičov za ich úsilie a podporu. Vaše odhodlanie a tvrdá práca nám pomohli dosiahnuť mnoho úspechov a vytvoriť pozitívne a inšpirujúce školské prostredie.

              Rozlúčka s deviatakmi

              Tento rok sa lúčime s našimi deviatakmi, ktorí úspešne ukončili svoje základné vzdelanie. Prajeme im veľa šťastia a úspechov na ich ďalšej ceste. Veríme, že všetko, čo sa u nás naučili, im bude naďalej pomáhať v ich živote a že si na nás budú vždy pamätať s láskou.

              Prváčikovia zvládli svoj prvý rok

              Rovnako by sme chceli vyzdvihnúť našich prváčikov, ktorí úspešne zvládli svoj prvý rok v škole. Ich nadšenie a chuť učiť sa nás všetkých inšpirovali. Sme na nich veľmi hrdí a tešíme sa na ich ďalšie pokroky v nasledujúcich rokoch.

              Letné prázdniny sú tu

              Od 1. júla začínajú letné prázdniny, ktoré sú časom oddychu, dobrodružstva a načerpania nových síl. Prajeme vám, aby vaše prázdniny boli plné slnečných dní, zábavy a nezabudnuteľných zážitkov.

              Tešíme sa na nový školský rok

              Školské brány sa opäť otvoria 2. septembra a my sa tešíme na nový školský rok, ktorý prinesie ďalšie skvelé výzvy a príležitosti k rastu. Dúfame, že si všetci užijete zaslúžený odpočinok a vrátite sa plní energie a nadšenia do nového školského roka.

              Ďakujeme vám za úžasný rok a prajeme vám krásne leto!

        • 28jún
            • Prvácka akadémia

              Štvrtok , 20. júna, bol pre našich prvákov výnimočným dňom. Nielenže sa im pomaly končí najťažší rok školskej dochádzky, ale so svojimi triednymi učiteľkami pripravili pre svojich rodičov aj prekrásny program. V ňom vystúpila so svojím divadlom Pytačky trieda usilovných včielok. Farebné pastelky si zas pripravili krásnu pieseň o tom, čím budú, keď vyrastú. V milej žabkovej triede sa zas tancovalo a recitovalo.Za rôzne prekáračky a dokonca rap si vyslúžila potlesk trieda motýlikov. Programom sprevádzali účinkujúcich moderátori z každej triedy. Zdalo sa, že mikrofón poznajú odmalička. Na spestrenie prváci porozprávali svojim príbuzným aj rôzne vtipy zo školského prostredia. Deti si program náležite užívali a vo svojich kostýmoch vyzerali nádherne. V hľadisku sa zišli nielen rodičia, ale aj babky, či iní členovia rodiny. Vo vynovenej sále kultúrneho domu sa iste cítili  pohodlne. Na záver vystúpila pani riaditeľka, ktorá sa poďakovala pani učiteľkám za prípravu a rodičom za hojnú podporu svojich detí. Priniesla každému dieťaťu aj sladkú odmenu. Celý program sprevádzala slávnostná atmosféra, ktorú iste podčiarkol aj vkusný priestor novej kinosály. Poďakovanie od detí, ktoré zaznelo na konci ,  určite spôsobilo aj nejednu slzičku v očiach rodičov. Veríme, že si z tohto dňa odnesú nádherné spomienky na celý život.

                                                                                                                                                          Mgr. Monika Hvolková

        • 27jún
            • Bicyklom za zážitkami

              Už nám bol malý náš školský areál, tak sme sa rozhodli, že jednu hodinu telesnej výchovy absolvujeme na bicykloch. Cyklistickým chodníkom sme sa dostali k novej rabčianskej kaplnke. Tu sme sa pomodlili za rodičov a pokochali sa krásnym výhľadom na Babiu horu. Zistili sme, že na bicykloch je nám fajn.

              Druhý výlet na bicykloch bol spojený so zberom papiera – vyhrali sme druhé miesto. Zvolili sme si opačný smer - ihrisko na nižnom konci. Tu nám okrem našich pani učiteliek robili spoločnosť aj rodičia, ktorých pomoc sme ocenili hlavne pri opekaní špekáčikov. Naše voľno sme si užili do sýtostí aj hraním rôznych hier.

              Bicykle aj kolobežky sme nakoniec využili aj pri dopravnej výchove, ktorá prebiehala na námestí ale to sme predsa zažili už minulý rok. Tak hor sa opäť k našej kaplnke. Vyšantili sme sa do sýtosti a dúfame, že na bicykloch strávime mnoho krásnych chvíľ aj v treťom ročníku.

                                                                                                 Žiaci 2.A a pani učiteľky Janka a Dominika

        • 27jún
            • Beseda s ilustrátorom Martinom Kellenbergom

              Žiaci 4. ročníka sa zúčastnili veľmi peknej besedy, kde žiaci dostali na začiatku  tri témy-nakresli:

              Môj najväčší hrdina, najobľúbenejšia rozprávka, najobľúbenejšie zvieratko.

              Žiaci kreslili, on ich povzbudzoval, prihováral sa im, chcel, aby vytvorili ucelený obrázok. Aj on kreslil.  Žiakom sa páčilo, ako za 45 minút nakreslil nádherný obrázok, potom kreslil 3D  obrázok pomocou troch pasteliek.  Žiaci mu kládli otázky .Ilustruje už 41 rokov. Bol to jeho sen už od mala, stať sa spisovateľom. Pýtali sa ho, aká knižka bola pre neho najťažšia, ako dlho ilustruje, kedy začal ... Veľmi ich to zaujímalo. Hovoril im, že ilustruje aj do časopisov, Potulky po Slovensku, po svete, ilustruje knihy aj zo zahraničia. Jeho kresby boli úžasné.

              Nakoniec hodnotil všetky  práce žiakov. Beseda rýchlo ubehla, mali sme veľmi pekný zážitok. Ďakujeme.

                 Žiaci  štvrtého ročníka a  p. uč. 4.B

        • 26jún
            • Deviatacký večierok

              25. júna sa konal deviatacký rozlúčkový večierok. Po úvodnom programe sa deviataci mohli začať zabávať. Deň, ktorý je pre nich zároveň koncom, ale aj novým začiatkom, si naozaj užili. Prajeme im, aby každý z nich našiel svoje šťastie a aby všetko to, čo doposiaľ zažili, bola jedna obrovská, krásna a šťastná spomienka, ktorú si so sebou ponesú navždy...

        • 26jún
            • Čitateľko – 1.D

              V prvej triede sa žiaci učia čítať. Aby im to šlo lepšie, vyhlásili sme súťaž v čítaní - Čitateľko. Pustili sa teda už veľmi skoro do čítania kníh. Za každých prečítaných 10 strán dostali do svojej knihy ( na plagáte v triede ) motýlika. Bola to pre našich prvákov veľká motivácia. Rozčítali sa veru pekne. Najlepší čitatelia boli odmenení peknou knihou.

                                                                     

              VYHODNOTENIE:

              1. miesto : Agátka Pilarčíková- 1850 prečítaných  strán
              2. miesto : Matej Perveka – 1080 strán
              3. miesto: Oliver Jagnešák  – 1000 strán

              Blahoželáme!