• Novinky

      • Novinky

        • 16jan
        • 16jan
            • 43. ročník matematickej Pytagoriády 2021/2022

              V dňoch 8. – 9. 12. 2021 sa naši žiaci zúčastnili školského kola matematickej Pytagoriády. Súťažilo sa v kategóriách podľa jednotlivých ročníkov. Zo 100 súťažiacich máme 48 úspešných riešiteľov, čo je viac ako minulý rok, čo nás úprimne veľmi teší. Všetkým veľmi pekne ďakujeme za takú vysokú účasť a následný úspech. Naše gratulácie patria víťazom:

              P3

              1. miesto – Tobias Lašťák

              1. miesto - Dávid Borovka

              2. miesto – Marianna Taraníková

              2. miesto - Deana Turacová

              3. miesto – Adam Heretik

              3. miesto - Pavol Kocúr

              P4

              1. miesto – Alex Brišák

              2. miesto – Daniel Farkaš

              3. miesto – Erika Skurčáková

              3. miesto - Matúš Pňaček

              P5

              1. miesto – Richard Murín

              2. miesto – Zuzana Vorčáková

              3. miesto – Šimon Zboňák

              P6

              1. miesto – Maroš Porvich

              2. miesto – Aneta Belkotiaková

              3. miesto – Nela Gluštíková

              P7

              1. miesto – Samuel Skočík

              2. miesto – Peter Rusina

              3. miesto – Miriam Kovaličková

               

        • 14jan
        • 12jan
        • 07jan
            • Vyučovanie od 10. januára

              Od pondelka 10.januára bude vyučovanie prebiehať prezenčnou formou pre všetky ročníky základnej školy. Pred nástupom žiakov do školy musia rodičia zaslať triednemu učiteľovi  vyhlásenie o bezpríznakovosti prostredníctvom rodičovského konta na edupage alebo vypísané tlačivo prinesie v pondelok ráno dieťa. Pred nástupom do školy odporúčame rodičom otestovať svoje dieťa antigénovým samotestom a o použití testu informovať školu cez edupage.

              V pondelok 10.1. nebude fungovať ŠKD, jeho prevádzka  začne od utorka 11.januára.

        • 05jan
            • Výdaj antigénových samotestov

              V decembri pred Vianocami (16., 17.12.) sme začali vydávať objednané samotesty pre žiakov. Ak ste si ich vtedy neboli vyzdvihnúť, môžete prísť v piatok 7. januára na vrátnicu ZŠ. Testy budeme vydávať od 8.00 do 13:00

              Pred nástupom žiakov do školy na prezenčné vyučovanie je vhodné otestovať svoje dieťa a potvrdiť použitie testu prostredníctvom edupage.

              Ak ste si doteraz testy neobjednávali a máte záujem, nahláste to triednemu učiteľovi svojho dieťaťa. Testy budeme objednávať v piatok popoludní.

        • 21dec
            • Vianočné prázdniny

              Vianočné prázdniny pre našich žiakov začínajú 20. decembra a trvajú do 7. januára 2022 (piatok). Vyučovanie po prázdninách začína 10. januára 2022. 

              Prajeme Vám pokojné a radostné prežite Vianoc so svojimi najbližšími, dni naplnené láskou a porozumením.

        • 17dec
        • 17dec
            • Šaliansky Maťko

              Dňa 15. decembra prebehlo na našej ZŠ školské kolo súťaže v prednese slovenskej povesti od ľubovoľného autora „Šaliansky Maťko“. Súťaže sa zúčastnili žiaci 1. –4. ročníka.

              Výsledky:

                       I. kategória:                                                          II. kategória:

              1. miesto  Stanka Galgaňáková 3.A                  1. miesto  Michal Balvan 4.B

              2. miesto Mária Tomčíková 3.A                       2. miesto  Sára Pilarčíková 4.B

              3. miesto Chantal Pilarčíková 2.C                    3. miesto  Matúš Kolčák 4.B

                              Adam Korman 3.D

               

        • 13dec
            • „Superstar“ na Hornej škole

              6. decembra  sme sa veľmi tešili na Mikuláša , ale aj na Superstar.  Mikuláš s Anjelom nám rozdali darčeky a my sme mohli začať súťažiť. Pani porotkyne Pavlínka Haberová, Leoška Marešová a Marianka Čekovská boli naše pani učiteľky.  Začali  tretiaci. Počúvali sme veľmi pekné pesničky od rôznych spevákov, rôzne štýly. Spievali skupiny, dvojice , ale aj sólo speváci. Po prestávke nasledovali štvrtáci , ktorí začali veľmi veselo. Všetci diváci sa zapojili do spevu a rytmickým potleskom sprevádzali piesne. Zapojili sa aj dvaja prváci Ľubko a Jakub.  Porotkyne sa poradili a prišlo vyhlásenie víťazov. Za tretí ročník  vyhrali 1.miesto Alžbetka Bugajová a Alžbetka Harbutová, ktoré  spievali pesničku Bim bam bom od Simy Magušinovej. Za štvrtákov vyhrali 2.miesto Tamarka Jagelková a Karolínka Klušáková s piesňou Šťastné a veselé od Dominiky Mirgovej a Superstar Štvrtákov sa stala Nelka Juritková. Všetci súťažiaci dostali  krásny diplom na pamiatku.

                

              Alžbetka Domiňáková, Mária Jagelková, Tamarka Jagelková, Nelka Juritková, Karolínka Klušáková 4.D

        • 13dec
            • Benefičné vianočné trhy na Hornej škole

              Už štvrtý rok sa v našej škole cez advent konajú tvorivé dielne , na ktorých sa vyrábajú vianočné predmety. Tento rok boli smutnejšie, pretože sme nemohli pozvať ani rodičov, ani súrodencov, ani pani učiteľku Katku a nemohli sme ani chodiť vyrábať si do iných tried. Ale aj tak sa vyrobilo veľa krásnych vecí za zvukov vianočných piesní. Vyrobené predmety sme druhý adventný týždeň ponúkali na benefičných trhoch našim rodičom. Všetky peniažky, ktoré za predmety dostaneme, darujeme chorému dieťaťu.

              Veľká vďaka patrí všetkým štedrým darcom.

              Marko Plevják, Miloš Žilák, Filip Skurcoňák, Filip Pajunk, Peter Metes, Adam Žitňák, Marko Balek,  4.D                                                                                                           

        • 13dec
            • Výroba ruženca - HZŠ

              Jeseň je bohatá na farby. Snažili sme sa urobiť radosť Panne Márii a vyrábali sme ružence z rôznych materiálov a farieb. : Prváci, tretiaci i štvrtáci použili: ružičky, šišky, šípky, oriešky, drevo...Odmeniť nás prišiel náš pán farár Peter Bolibruch. Každému daroval malý ruženček. Bola to pre nás pekná odmena. Ruženec premáha zlo. Snažili sme sa aj pomodliť, aby tohto zla vo svete bolo menej.

                                                       Alžbetka Bugajová, Emka Jagelková 3. E

        • 13dec
            • Strídžie dni na Hornej škole

              Predvianočné obdobie je bohaté na rôzne veselé zvyky, ktoré si každoročne pripomíname. Začíname na svätú Katarínu , pokračuje svätý Mikuláš a zakončujeme svätou Luciou. Dievčatá a chlapci z Divadelného krúžku v kostýmoch stríg, Katren, Lucií i vyháňačov zlého navštívili triedy v našej škole a škôlke.

        • 13dec
            • Postup na krajské kolo technickej olympiády

              Aj napriek tomu, že situácia s ochorením Covid 19 neumožňuje štandardné vzdelávanie na aké sme zvyknutí, väčšina súťaží prebieha v online priestore. Výnimkou v súťažiach nie je ani olympiáda z techniky. Naši žiaci tak ako minulý rok zabojovali v okresnom kole o možnosť postúpenia do krajského kola. Poctivá príprava žiakov v oboch kategóriách priniesla svoje ovocie. V kategórií A t.j. žiaci 8. a 9. ročníka postúpili na krajské kolo ako víťazi okresného Šimon Šurin (8.A trieda) a Oliver Randiak ( 9.C trieda). Kategóriu B zastupoval za našu školu Samuel Skočík žiak 7.A triedy, a aj on postúpil ako víťaz okresného kola na kolo krajské.

              Všetkým chlapcom gratulujeme, a želáme veľa úspechov na krajskom kole.

               

        • 05dec
            • VYHODNOTENIE SÚŤAŽE - INTERVIEW (ROZHOVOR) S DEDUŠKOM/BABIČKOU

              V mesiaci október sme vyhlásili pre žiakov súťaž, kde mali urobiť interview so svojím deduškom alebo babičkou. Deti mohli využiť rôzne formy, ako tento rozhovor spracovať. Prišli nám naozaj zaujímavé práce. Presvedčili sme sa, že naši žiaci sú veľmi šikovní a kreatívni. Posielali nám práce písané na papieri, vo forme prezentácií, zvukové nahrávky, ba dokonca aj vlastnoručne vyrobenú knihu s rozhovorom. Potešili nás aj peknými a zábavnými príbehmi, zaujímavými spomienkami. Veríme, že spolu so svojimi starými rodičmi prežili spolu krásny čas a zároveň sa dozvedeli mnoho vecí o minulosti. Súťažné práce sme odmenili peknými cenami. Ďakujeme deťom za ich krásne práce a starým rodičom za spoluprácu.

              Vyhodnotenie súťaže:

              1. miesto: Eva Kocúrová, 7.A

              2. miesto: Diana Pitáková, 5.B

              3. miesto: Ema Slovíková 4.C; Michaela Miškovičová, 5.B; Rebeka Šurinová 5.B; Tadeáš Korman 6.C; Barbora Jančová 6.C; Lea Pitáková 7.A

               

              koordinátorky VMR

        • 03dec
            • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?

              .... veľa a aj veľa vianočného šťastia  sa poslalo na krídlach lásky do náručia našich najstarších. Veríme, že naše krabičky, ktorých bolo neúrekom, potešia babičky a deduškov v domovoch dôchodcov a vyčaria  im úsmev na tvári. Želáme Vám krásne vianočné sviatky milí seniori a dúfame, že voňavé tajomstvá ukryté v krabičkách, pohladia vaše duše.

              Ďakujeme všetkým, ktorí sa do akcie zapojili.

        • 03dec
        • 03dec
            • Medovníky naše tradičné

              V piatok, 26.11., sme sa rozhodli, že nebudeme čakať na vianočnú atmosféru, ale si ju rovno urobíme. S pomocou našich mamičiek, ktoré nám pripravili cesto, sme sa pustili do pečenia medovníkov. Naše šikovné rúčky s pomocou pani učiteliek vykúzlili skutočné chutné a voňavé výtvory. Mamičky nás poriadne zásobili, takže pečenie chvíľu trvalo.  Popri práci sme si aj pochutnávali na výsledkoch. Miestami sa zdalo, že nebudeme mať čo zdobiť :D Ponúkli sme aj pani riaditeľku, ktorá nám venovala sladkú odmenu. Ďakujeme, že sme si mohli takto vyčarovať vianočnú náladu a zažiť krásne momenty so svojimi spolužiakmi. Dúfame, že naše fotky vám aspoň trochu priblížia čaro vianočných sviatkov. Prajeme vám krásne Vianoce.

              3.A a tr. uč. Mgr. Monika Hvolková

        • 01dec
        • 01dec
            • Karanténne opatrenie 2.B

              RÚVZ  rozhodol, že žiaci 2.B triedy budú v karanténe od 30.11. do 9.12. vrátane. Do školy na prezenčné vzdelávanie sa vrátia v piatok 10.12. Pred návratom žiakov na prezenčné vzdelávanie je potrebné zaslať alebo priniesť Vyhlásenie o bezpríznakovosti.