• Novinky

      • Novinky

        • 20aug
            • Letná škola II. 16. 8. – 20. 8. 2021

              Pondelok 16.8. 2021 1.deň

              Letná škola nám  začala vynikajúco. Prvý deň bolo krásne slnečné počasie, takže sme ho strávili celý vonku. Po príchode do školy sme sa dozvedeli, že celý týždeň budeme pátrať po ukrytom poklade. Dostali sme prázdnu mapu, ktorú keď celú zaplníme, tak sa dozvieme kde sa skrýva poklad. Farebné časti mapy sme získavali splnením rôznych vzdelávacích, zábavných či súťaživých úloh. Hneď na začiatku sme si hlavy potrápili v „TAJNEJ ŠIFRE“, ktorou sme odštartovali tento, úlohami nabitý, týždeň. V pondelok nás navštívili tety z Červeného kríža Rabče pani Mária VolfováPaulína Oselská nám ukázali ako kamarátovi poskytnúť prvú pomoc, pri bežných úrazových situáciách, ktoré sa nám môžu stať najmä teraz cez prázdniny. Dozvedeli sme sa ako ošetriť ľahké krvácanie, zlomenú nohu či reznú ranu. Pokračovali sme tvorivými dielňami, kde sme si vytvorili rám kvetinového obrazu, ktorý sme si dotvárali ďalšie dni. Deň sme ukončili tancom. Animátorky Viktória a Tánička nás naučili rôzne choreografie na chytľavé tanečné pesničky. Spoločne sme sa zabavili, zatancovali si ale sa aj poriadne zapotili. Za všetky tieto aktivity sme na konci dňa dostali nálepky, ktoré sme si nalepili do mapy. Tým sme sa dostali o krok bližšie k nájdeniu pokladu.

              Utorok 17. 8. 2021 2.deň

              Ani upršané počasie nás neodradilo od toho, aby sme si tento deň naplno užili. Stali sa z nás piráti a pred nami bol Pirátsky deň. Na začiatku dňa sme sa rozcvičili. Potom sme si vyrobili pirátske čiapky. Čakala na nás aj hravé úlohy z pirátskej matematiky, slovenského jazyka a čítania. V tento deň medzi nás zavítala pani Monika Adamčíková, ktorá sa venuje muzikoterapii. Spoločne sme si zaspievali, otvorili sme poklad plný hudobných nástrojov a mali sme veľa zaujímavých aktivít spojených s hudbou, ktoré sa nám veľmi páčili. Poobede sme si dokončili kvetinové obrazy a zasúťažili sme si. Za splnenie všetkých týchto aktivít sme sa opäť posunuli bližšie k objaveniu pokladu. Pirátsky deň bol super.  

              Streda 18. 8. 2021 3.deň

              V stredu sme sa ocitli v Kuchárikove. Ráno sme sa poriadne rozcvičili a roztancovali sa. Piekli sme fantastické muffiny, na ktorých sme si na konci dňa výborne pochutili. Vyrobili sme si nanuky, zahrali sme si Bingo. Poskladali sme si tráviacu sústavu a naučili sme sa čo sa s jedlom v tele ďalej deje po jeho zjedení. Dozvedeli sme sa veľa nových a zaujímavých informácií. Poobede nás prišiel navštíviť ujo včelár Miroslav Václav. Priniesol medzi nás výstavný úľ a my ste tak mohli včeličky pozorovať v ich prirodzenom prostredí. Podarilo sa nám dokonca vidieť aj včeliu kráľovnú. Prezreli sme si včelie rámiky od prázdneho až naplneného medom. Ujo včelár nám ukázal trudy, ktoré sme si mohli aj chytiť do ruky. Vyskúšali sme si aj včelárske obleky. Na zaver sme si svoje pohybové zručnosti precvičili v prekážkových dráhach. Ani v tento deň nechýbali zaslúžene nálepky

              Štvrtok 19. 8. 2021 4.deň

              Tento deň patril celý zážitkovému učeniu. Hneď ráno sme sa vybrali za zážitkami na  družstvo Magura Rabča. Pani Ľudmila Ďubeková nám urobila veľmi zaujímavú prehliadku priestorov družstva. Nakŕmili sme malé teliatka, videli sme novonarodené teliatka ale aj dospelé kravičky a poriadne veľkého býka, dozvedeli sme sa ako sa treba o kravičky starať. Pani dojička nám ukázala ako doja kravičky a nadojené ďalej spracováva. Celý proces sme s veľkým záujmom pozorne sledovali. Nadojené mliečko sme potom ochutnali. Všetkým nám veľmi chutilo.  Poobede sme navštívili Obecnú knižnicu. Privítala nás pani knihovníčka Ružena Galčíková  Porozprávala nám ako sa knižnice dostanú knihy a čo všetko je potrebné urobiť aby bola kniha v poličke a mohli sme si ju požičať. Dozvedeli sme sa aká je najväčšia, najmenšia, najtenšia, najhrubšia a najstaršia kniha v knižnici. Pani knihovníčka nám prečítala veselý príbeh z knihy.  Hlavy sme si si potrápili pri knižných hlavolamoch, za ktoré sme boli aj odmenení. Ďakujeme pani knihovníčke, ktorá nám pozorne odpovedala na naše zvedavé otázky.

              V tento deň nás milo potešil aj náš pán starosta Július Piták, ktorý si našiel čas a prišiel nás navštíviť. Porozprávali sme mu čo všetko sme v letnej škole zažili. Starosta nás odmenil sladkou odmenou.

               

              Piatok 20. 8. 2021 5.deň

              Týždeň letnej školy sme sa rozhodli zakončiť opekačkou. Ráno sme sa pešo vybrali na nižný koniec. Opiekli sme si špekáčiky, zahrali sme si hry a zasúťažili si. Bolo nám krásne veselo. Po návrate do školy sme rozlúštili  „TAJNÚ ŠIFRU“ aby sme vypátrali ukrytý poklad. Získali sme tak posledné chýbajúce časti do našej mapy. Podarilo sa nám ju rozlúštiť a poklad nájsť, no nebolo to také jednoduché. Poklad bol zamknutý na a obmotaný piatimi reťazami a zámkami. Museli sme nájsť správny kľuč. Postupne sme otvárali zámky. Za každý deň čo sme získali nálepky jeden zámok. Posledná zámka bola na kód. Ten sme získali po vypočítaní príkladov. Po splnení všetkých týchto úloh sa nám podarili poklad otvoriť a my sme sa dostali ku zaslúženej odmene.

              Letná škola skončila, no my nemusíme byť smutní. Odnášame si množstvo skvelých zážitkov a spomienok.

              Dovidenia o rok. 😊

              Pani učiteľky Janka Michaláková, Andrea Gabrielová, Dominika Miklušáková, Darina Michaláková, Vierka Bejdáková

        • 17aug
            • Zmena poplatkov za stravu

              Finančné pásma na školský rok  2021/2022

              Zákonný zástupca dieťaťa prispieva na nákup potravín na jedno jedlo podľa tretieho finančného pásma schváleného MŠ SR s platnosťou od 01.09.2019 nasledovne:

              Materská škola:

              Stravníci od 2 do 6 rokov:

              Desiata:                          0,38 €

              Poldenná  strava:           1,28 €

              Celodenná strava           1,54 €

              Základná škola:

              1 - 4 ročník:  Obed:        1,21 €

              5 - 9 ročník:  Obed:        1,30 €

              Desiata:                          0,56 €

              Informácie k dotácii na stravu:

              Celoplošné poskytovanie dotácie na stravu je od 01.09.2021 zrušené. Nárok na dotáciu majú iba deti z rodín:

              - ktorým sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi,

              - ktorých príjem je vo výške životného minima,

              - ktorí si neuplatňujú daňový bonus na dieťa.

              Uvedenú skutočnosť musia preukázať potvrdením.

        • 14aug
            • My sme letní školáci........

              Letná škola I. -  9.8. – 13.8. 2021

              Ani sme sa nenazdali , rok sa stretol s rokom , a my sme sa opäť zišli v letnej škole. Pomaly sa z toho stáva  milá tradícia. Slnečný týždeň plný dobrej nálady, šibalských úsmevov, nových kamarátstiev a občas aj nejakých škrabancov ubehol ako voda. Veselé tváre detí pri zábavných súťažiach, či zamyslené a sústredené očká pri prednáškach našich hostí odzrkadľovali ich momentálne nasadenie.  V pondelok po úvodných formalitách, privítaní  a vzdelávacej časti, navštívil letnú školu pán Augustín Piták, ktorý deťom priblížil prácu policajtov. Uniforma zabrala a deti počúvali ako myšky so zatajeným dychom.  Popri opakovaní učiva sme stihli aj prednášku pána farára Bolibrucha v kostole spojenú s opekačkou. Pešia túra k fare a späť poriadne preverila našu fyzickú kondičku. Ďalšia návšteva, farmaceutička Karolína Chudjaková, ukázala našim zvedavcom, ako sa vyrábajú voňavé mydielka. Dozvedeli sa niečo malé o bylinkách a pochutili si na dobrom čajíku. Pri návšteve na zbernom dvore pán Ratica vysvetlil deťom, ako sa triedi a ďalej spracúva odpad. Deti priamo na dvore videli prácu zberného stroja na sklo. Ako by to bolo, keby sme si v letnej škole nespomenuli na krásnu oravskú prírodu. Pán Miroslav Kozák a Peter Horváth pripravili deťom pekné aktivity, ktoré sa týkali lesných živočíchov a rastlín nášho regiónu. Ako vidíte, učenie hrou  sa v našej letnej škole realizovalo naplno. Vzácnou návštevou bola pre nás aj pani riaditeľka Kornhauserová a pán starosta Július Piták. Sme radi, že popri svojej náročnej práci prišli medzi nás a zaujímali sa o všetko, čo sme robili. Dokonca nás potešili malým darčekom.

              Všetko pekné má svoj koniec, a tak aj naša letná škola skončila. Dúfam, že všetci zúčastnení majú krásne a neopakovateľné zážitky. Veríme, že o rok si letnú školu zopakujeme. Prajeme vám ešte krásny zvyšok leta a prázdnin.

              Pani učiteľky Hvolková, Juritková, Ogureková, Bolibruchová a Tomašáková

        • 08júl
            • Letná škola

              Aj toto leto naša ZŠ s MŠ organizuje dennú LETNÚ ŠKOLU, teraz už počas dvoch týždňov a to od 9.-13. 8. 2021 v čase od 8,00 – 14,30 a 16.- 20. 8. 2021 v čase od 9.00 – 14.00. Pre žiakov 1.- 4. ročníka budú pripravené nové vedomostné aktivity, hry a súťaže. Bližšie informácie sa dozviete koncom júla na našej stránke.

        • 29jún
            • Máme talenty!

              Napísať príbeh , či báseň nie je jednouché. Treba na to veľkú dávku fantázie. A ukázalo sa, že v našej škole sú žiaci, ktorí na to majú. Vyhrali totiž v súťaž, ktorú organizovalo Centrum voľného času v Námestove s názvom Detský literárny majáčik. L

              Prvé miesto obsadila Liliana Huráková zo 4.C so svojou prózou. Teodor Hadár z 3.A  napísal krásnu poéziu, ktorá mu priniesla pekné 2.miesto. Výhercom gratulujeme a vyzývame ostatných, aby sa neváhali zapojiť do podobných súťaží.           

               

                                                                                                                                    Mgr. Hvolková Monika

        • 29jún
            • Tvorba z odpadového materiálu

              Príroda potrebuje našu ochranu. Vôkol nás je množstvo nevyužitých zdrojov pre kreatívnu tvorbu. Preto sme sa rozhodli zorganizovať súťaž vyrobiť predmet, zvieratko, ...z odpadového materiálu. Súťaž prebiehala v mesiaci máj, zúčastnilo sa jej 43 žiakov z prvého stupňa ZŠ. Všetky žiacke výtvory boli odmenené vecnými cenami. Najkrajšie z nich  sme poslali do CVČ Maják v Námestove, a aj tam sme svojimi kreatívnymi výrobkami  z odpadu ohúrili a získali sme 1. miesto: Jakub Brišák, 2. miesto: Melany Zboroňová, 3. miesto: Matias Strapoň

              Mgr. Janka Michaľáková

        • 22jún
            • Hviezdoslavov Kubín - okresné kolo

              V okresnom kole recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín sa naše žiačky skvele umiestnili. Vybojovali si dve ocenenia, a to:

               

              - v II. kategórii prózy získala 2. miesto – Sofia Pňačková, 5.C

              - v II. kategórii poézie obsadila 3. miesto – Nela Kšenzuláková, 5.C

               

              Obom dievčatám srdečne gratulujeme a udeľujeme pochvalu za reprezentáciu našej školy. Zároveň ďakujeme za ochotu naučiť sa text, cvičiť vo voľnom čase recitáciu, pracovať na sebe, zdokonaľovať sa v prednese. Vynaložené úsilie prinieslo i svoje ovocie vo veľmi peknom umiestnení v okresnom kole. Prajeme veľa úspechov v ďalších recitačných súťažiach.

              PaedDr. Adriána Škrková

        • 02sep
        • 08jún
            • Hviezdoslavov Kubín – školské kolo

              V školskom kole recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín sa žiaci umiestnili nasledovne:

              II. kategória poézia

              1. miesto – Nela Kšenzuláková, 5.C

                                      Vanessa Turacová, 6.A

              II. kategória próza

              1. miesto – Sofia Pňačková, 5.C
              2. miesto – Diana Glovaťáková, 5.C
              3. miesto – Rebeka Laurincová, 5. C

              III. kategória próza

              1. miesto – Marián Vargončík, 8.A

              Víťazi v jednotlivých kategóriách postupujú do okresného kola súťaže, ktoré sa uskutoční

              9. júna 2021 formou hodnotenia recitácie vo videoprezentácii.

               

               

               

        • 12máj
        • 26apr
        • 03máj
            • Máme 2 víťazov okresného kola matematickej Pytagoriády

               

              V dňoch 13. – 14. 4. 2020 sa konalo okresné kolo matematickej Pytagoriády. Z našej školy sa ho zúčastnilo 28 žiakov 3. – 8. ročníka. Všetkým veľmi pekne ďakujeme za účasť, blahoželáme 17 úspešným riešiteľom a naše najväčšie gratulácie patria tým, ktorí sa umiestnili na víťazných priečkach:

              v kategórii P6

              1. miesto – Miriam Kovaličková, 6.B

              v kategórii P8

              1. miesto – Rudolf Žofaj, 8.A

               

              Ďakujeme za skvelú reprezentáciu našej školy a želáme ešte veľa ďalších úspechov.

                                                                                                                    Mgr. Andrea Gogoláková

        • 13apr
        • 03máj
            • Príbehy s goralčinou

               

                 Na začiatku školského roka sme vyhlásili súťaž „Príbehy s goralčinou“, aby sme sa  na chvíľu vrátili k našim goralským koreňom. Žiaci mali za úlohu napísať text, v ktorom bude nejaká časť po goralsky. Opäť nesklamali a napísali množstvo zaujímavých príbehov.

                  Na ukážku sme pre Vás vybrali prácu žiaka M. Pitáka, v ktorej použil goralčinu v spojení s aktuálnou spoločenskou situáciou. Prajeme Vám príjemné čítanie.

              COVID

                 6. marec 2020 – Deň ako každý iný, no predsa sa zapíše do našej histórie epidémia, ktorá bola vo svete, a dostala sa až k nám na Slovensko. Prvý prípad a ľudia prepadli panike. Začali bezhlavo nakupovať ryžu, múku, rúška a trvanlivé potraviny.

                Po čase zatvorili obchody, školy, kostoly a celé rodiny. Nemohli sme ísť ani na návštevu k starým rodičom, to bolo na tom to najsmutnejšie. Ja som však so svojimi starými rodičmi komunikoval cez Skype, čo bolo veľkou výhodou. Babka pri každom telefonovaní lamentovala: „Marianku, cego me še to dozyli. Je to vieľke nestensče pře caly šviat. Strašne  še bojime vo šebie, ale i vo vos. Nojvincy jako še bedyme muoc chruonič. A bardzo se vozyme a dženkujeme za potraviny, ktore nom davoče před džviře. Bedyme radži, kje še zaš zejdyme při spolecnym poludžinku.“ Boli to od babky veľmi silné a pokorné slová, ktoré mi ostanú navždy v pamäti.

                  Postupom času sa situácia začala zlepšovať, šli sme na testy, aby sme po dlhej dobe mohli navštíviť našich starých rodičov. Bol to neopísateľný pocit, keď sme sa opäť mohli vidieť naživo.

                 Čas plynul a zistili sme, že toto šťastie zo spoločných chvíľ je len chvíľkové. Nastala druhá vlna... Znova sa opakoval ten istý scenár, ako to bolo pri prvej vlne. Och...

              Život pokračoval nezastaviteľnou rýchlosťou,  našťastie sme boli všetci zdraví. Až jedno ráno nám zazvonil telefón. Volala babka. Plakala. Bola veľmi vystrašená. Moji rodičia hneď utekali k nej, keďže starej mame nerozumeli v telefóne len: ,, Prose vos, přidžče hnet do nos. S tatm je žle!“ Rodičia neváhali a šli k nim. Skonštatovali, že je potrebné privolať záchrannú službu. Tá prišla a ihneď brala dedka do nemocnice. Babke sa v tej sekunde zrútil svet. Plná strachu len plakala a opakovala slová: ,,Co bede robič. Co se len sama pocne?“ Spoločne sme sa však zomkli a prosili Boha o uzdravenie. Vtom zazvonil telefón, dozvedeli sme sa, že za tým nie je žiadna korona, ale upchatie cievy v mozgu. Všetko však dobre dopadlo a po pár týždňoch sa dedko vrátil domov.

                 Aj keď sme zažili ťažké chvíle, dnes už viem, že nás to ako rodinu zomklo. Ako by povedala moja starká: ,,Džinkujeme kazdy džň Panu Bogu, ze to zle še na dobre vobručilo.“

              Som za to  nesmierne vďačný a verím, že ďalšie „korona dni“ nám prinesú už len pozitívne správy, nielen pre moju rodinu, ale pre všetkých ľudí na svete.

                                                                                                                                                        Marián Piták, 9.A

        • 08apr
            • Zápis do 1. ročníka

              Na zápis prosíme doniesť vyplnenú prihlášku, ktorá bude podpísaná obidvoma zákonnými zástupcami dieťaťa. Prihlášku si prevezmite v MŠ alebo stiahnite TU. K zápisu je potrebný OP rodiča, ktorý príde dieťa zapísať a rodný list dieťaťa. Rodičia, ktorí žijete v zahraničí, si stiahnite prihlášku, vyplňte ju a pošlite emailom alebo poštou na adresu školy. 

              V prípade akýchkoľvek otázok sa môžete informovať na tel. čísle: 043/55 76 150 alebo e-mailom na zsrabca@zsrabca.sk        

        • 02mar
        • 30apr
            • OZNAM

              Od pondelka 3.mája pokračuje prezenčné vyučovanie pre žiakov na 1. aj 2. stupni. Žiaci sa nemusia preukazovať negatívnym výsledkom testu. Rodičia vypisujú čestné prehlásenie, neposielajú výsledky testov ani potvrdenie o výnimkách.  Čestné_vyhásenie_2021_.pdf

              Tým žiakom, ktorí sa vrátia do školy po nariadenej karanténe odporúčame, aby sa dali otestovať v MOM. Kloktacie testy škola už nebude objednávať.

        • 01mar
            • Okresné kolo Geografickej olympiády

              Dňa 5. 2. 2021 sa konalo okresné kolo Geografickej olympiády, v ktorom našu školu reprezentovalo 9 súťažiacich – všetci žiaci boli úspešní riešitelia Geografickej olympiády.

              V kategórii G – 5. ročník nás reprezentovali žiaci z 5. D triedy:

              Hrubjaková Katarína – 4. miesto

              Juriga Michal – 5. miesto

              Juritková Linda – 11. miesto

              V kategórii F – 6. – 7. ročník nás reprezentovali žiaci zo 6. B triedy:

              Skurčák Dávid – 1. miesto – postupuje na krajské kolo

              Kovaličková Miriam – 4. miesto

              Zboňáková Lea – 5. miesto

              V kategórii E – 8. – 9. ročník nás reprezentovali žiaci z 8. A triedy:

              Marián Vargončík – 3. miesto – postupuje na krajské kolo

              Zboňák Jakub – 6. miesto

              Žofaj Rudolf – 11. miesto

              Všetkým žiakom gratulujem a postupujúcim do krajského kola prajem veľa úspechov. p.u. Toholová

        • 18feb
            • Vyhodnotenie súťaže o najstaršiu (historickú) svadobnú fotografiu

              Od vyhlásenia súťaže sme s napätím očakávali, aká stará bude svadobná fotografia, ktorá získa prvenstvo. A musíme konštatovať, že pochádza naozaj z historického obdobia, zo začiatku 1. svetovej vojny, čiže z roku 1914. V súčasnosti má táto fotografia 107 rokov. Neuveriteľné! Skutočne z nej dýcha kus histórie... Na fotke, ktorá získala 1. miesto, sú manželia Kristína Straková a Pavol Šubjak a fotografiu nám do súťaže poslala Nela Kšenzuláková z 5. C triedy.

              Druhá najstaršia historická fotografia je z roku 1938, čiže spred 2. svetovej vojny. Sú na nej zachytení manželia Jozef a Paulína Adamčíkovci a fotku nám do súťaže poslal Matej Štefaňák zo 4. A triedy.

              Tretie miesto v súťaži o najstaršiu fotku získal deviatak Jakub Buška s fotografiou svojich prastarých rodičov Terézie a Jána Fernezovcov z roku 1947. Potešil nás aj priložený text, ktorý je plný Jakubových  spomienok na jeho prastarých rodičov.

              Netradičnou a zároveň štvrtou v poradí je fotografia americkej svadby mladomanželov, samozrejme, so slovenskými koreňmi. Mená mladomanželov sú Jane a Peter Kondra, ktorí sa zosobášili v októbri 1948. Súťažili s ňou žiaci Samuel Michaľák 3. B a Adela Michaľáková z 1. B triedy.

               

              Všetkým súťažiacim srdečne ďakujeme za zapojenie sa do súťaže a výhercom blahoželáme. Vecné ceny si výhercovia budú môcť prevziať v škole v priebehu budúceho týždňa, na presnom dátume sa ešte s nimi vopred dohodneme.

               

                                                                                                     koordinátorky VMR

              Volám sa Jakub, som žiakom deviatej triedy, ktorú za chvíľu ukončím a vydám sa do sveta veľkých stredoškolákov. Momentálne mám štrnásť rokov, za týchto štrnásť rokov som mal česť spoznať len moju prastarú mamu, o prastarom otcovi som počul iba z rozprávania.

              Do súťaže o najstaršiu svadobnú fotografiu som vybral práve ich fotku. Pochádza z 12. 04. 1947. Prastará mama sa volala Terézia Fernezová, rod. Patrónová, a prastarý otec sa volal Ján Ferneza. Prababka mala úctyhodný vek, keď zomrela, dožila sa krásnych 87ich rokov, čiže prežila aj druhú svetovú vojnu a niekoľko ďalších dôležitých svetových míľnikov. Pradedka si nepamätám, keďže zomrel dávno predtým, než som sa ja narodil. O ňom som počul len z rozprávania. Spolu vychovali osem detí a dve deti – dvojičky – sa narodili už mŕtve. Prababku si tiež veľmi nepamätám pretože som bol malý, ale vždy si na ňu spomeniem. Vždy sme sa k nej na návštevu tešili spolu s  mojimi súrodencami. Bývala v malom žltom domčeku, tam pri kaplnke smerom do Gaceľa, cez rieku od nášho domu to bolo hneď naproti. Spomínam si, že sme sa z jej dvora vždy pozerali na náš dom a hovorili si, ako je to len blízko. Ja s mojimi súrodencami sme vždy sedeli na jednej kope na gauči, boli sme malí, asi sme sa dosť vtedy hanbili. Z tej izby sme vždy hľadeli na hlavnú cestu, ako jazdia všetky možné autá a aký je ruch bývať takto pri ceste. Hoci si na pradedka nespomeniem, verím, že aj on bol veľmi dobrý človek ako prababka. Keď som sa pozeral na ich svadobnú fotografiu, hneď som si pomyslel, že je to čistý ujo Jano, strašne sa mi na neho podobá. A prababka to bola veľmi pekná žena, na tej fotke je taká krásna, mladá a aká nežná. Šaty mala krásne a jednoduché, vtedy ich nemalo kedy zaujímať, akú vlečku im treba, čipku či aký závoj. V jednoduchosti je krása. Vtedy neriešili ani prírodu, kde sa pôjdu fotiť a aký veľmi kvalitný musí byť fotograf, stačilo im plátno s nejakým pozadím a bolo vybavené všetko v jednom. 

              Čo na záver? Myslím si, že to boli ľudia s veľkým srdcom a dobrou dušou. Samozrejme, chcel by som ich oboch spoznať lepšie, ale času a veku nerozkážem. ,,Prastarí rodičia nikdy však nezomrú, stávajú sa neviditeľnými.“ (Odin) Zostávajú navždy v našich srdciach. Vieme však už, že život je takýto: Zatiaľ čo prastarí rodičia majú tú česť vidieť naše narodenie a vyrastanie, my sme svedkami ich starnutia a rozlúčky so svetom. Ich strata je takmer vždy prvým zbohom, ktorému čelíme na tomto svete. (Odin) Spomienky na nich a ich slová, ktoré nám niekedy vštepovali, verím, že si zapamätáme navždy a zostanú aj v našich srdciach. To, čo nám zanechali ako dielo ich rúk, verím, že nám Pán zachová a ponechá pre všetky budúce generácie. Ďakujem Vám. Odpočívajte v pokoji!


        • 19jan
            • Technická olympiáda

              Tak ako v iných predmetoch, tak aj v technike prebieha tento školský rok olympiáda online formou. Samotná súťaž prebiehala ešte v minulom roku, konkrétne 26.11.2020. Výsledky sa k nám dostali až teraz. Dlhšie čakanie nahradila radosť z dosiahnutých výsledkov.

              V súťaži dvojíc našu školu v kategórii starších žiakov reprezentovali Oliver Randiak (8.C) a Ladislav Pidík (9.B). Chlapci podali výborný výkon a vo svojej kategórii sa umiestnili na druhom mieste, pričom od postupu na krajské kolo ich delilo len 2,5 boda.

              V kategórii mladších žiakov ako jednotlivec za našu školu pracoval Samuel Skočík (6.A), ktorý vo svojej kategórii obsadil prvé miesto a tak si zabezpečil postup do krajského kola.

              Súťažiacim blahoželáme, a Samkovi držíme palce v krajskom kole.