• Novinky

      • Novinky

        • 24máj
            • KRAJSKÉ KOLO – GYMNASTIKA ŠTVORBOJ- kategória „A“

              Dňa 30. apríla 2019 sa v Ružomberku uskutočnilo krajské  kolo v gymnastickom štvorboji. Naše mladé gymnastky sa úspešne prezentovali a obsadili krásne 3.miesto.

                                                                                             Gratulujeme!

              Reprezentovali:

              1. Agáta Tisoňová
              2. Eliška Skočíková
              3. Adela Cubinková
              4. Ema Porvichová
              5. Tatiana Slovíková

                                                                                        Mgr. Lenka Cubinková Bajková

        • 03jún
        • 14máj
            • Exkurzia zo slovenského jazyka a dejepisu

                  V utorok  7.  5. 2019 sme si to so žiakmi siedmeho ročníka namierili na Dolnú Oravu.

                  V Múzeu P. O. Hviezdoslava sme si vypočuli pútavý výklad obohatený recitáciou veršov z Hviezdoslavovej tvorby. Žiaci si mohli získané vedomosti overiť aj v pripravenom kvíze, v ktorom nesklamali.

                 V malebnej dedinke Jasenová sme navštívili rodný dom spisovateľa Martina Kukučína. Okrem zaujímavostí  z jeho života a tvorby sme mohli vidieť aj v akých podmienkach vyrastal. Pre žiakov bolo pôsobivé chvíľu pobudnúť v starodávnej drevenej chalúpke.

                  Poslednou zastávkou bol čarovný kostolík v Leštinách. Artikulárny kostolík je celoslovenskou raritou, preto by bola veľká škoda ho na našej návšteve v okrese Dolný Kubín obísť. Žiaci boli doslova očarený jeho zjavom a históriou.

                 Veríme, že okrem nových vedomostí toto „stretnutie“ prispeje k pozdvihnutiu nášho oravského povedomia a hrdosti na náš kraj.

        • 07máj
            • Štúrov Zvolen – okresné kolo

              Dňa 30. apríla sa v CVČ Maják v Námestove uskutočnilo okresné kolo súťaže v rétorike Štúrov Zvolen. Našu školu úspešne reprezentovala Miriam Kovaličková, ktorá sa v 1. kategórii umiestnila na 2. mieste.

                   Blahoželáme jej k úspechu a ďakujeme za reprezentáciu našej školy.

               

              PaedDr. Adriána Škrková

        • 14máj
        • 24apr
            • Okresné kolo v gymnastickom štvorboji

              Dňa 11. 04. 2019 sa na našej škole uskutočnilo okresné kolo v gymnastickom štvorboji . Súťažilo sa v štyroch disciplínach – zostava na hrazde, lavičke,  akrobacia  a preskok cez kozu alebo švédske bedne.  

              Celkovo v našej športovej hale  súťažilo 11 družtiev z Rabče, Námestova, zo Sihelného , Zákamenného a Oravskej Lesnej.

              Naše gymnastky v „A “ kategórii obsadili krásne prvé miesto a postupujú na krajské kolo do Ružomberka. V kategórií „ B „ obsadili naše žiačky druhé miesto a dievčatá v kategórií „ C“ obsadili krásne tretie miesto.

               

              Všetkým gratulujeme a želáme ešte veľa  športových  úspechov.

        • 24apr
        • 16apr
            • Okresné kolo Matematickej olympiády

              V utorok 9.apríla sa konalo okresné kolo Matematickej olympiády. Našu školu v kategórii Z6 reprezentoval žiak 6. A triedy Rudolf Žofaj, ktorý sa umiestnil na 3. mieste. K úspechu blahoželáme.                          

                                                                                             Mgr. Svrčková

        • 11apr
            • Exkurzia - Osvienčim - Krakov

                  Dňa 8.apríla 2019 naši deviataci absolvovali náročnú cestu do bývalého koncentračného tábora Osvienčim a historického mesta Krakov.

                  V Osvienčime  sme sa v dvoch skupinách pomaly presúvali medzi jednotlivými barakmi. Počas prehliadky na nás zo všetkých strán hľadeli dôkazy hrôzy, ktoré sa tu počas druhej svetovej vojny diali.

                 Druhá časť exkurzie patrila krásam Krakova. Ako prvý sme navštívili Wawel, komplex kostolov a zámkov týčiacich sa nad Krakovom. Po úchvatnom zámku sme sa šli pozrieť do historického centra Krakova s jeho dobovou tržnicou - Sukiennicou.

                 Počas celej exkurzie sme mali slnečné počasie, takže s množstvom zážitkov a nových vedomostí sme si priniesli domov aj jarné opálenie. 

               

        • 19apr
        • 19apr
            • Okresné kolo v zjazdovom lyžovaní

              Starší žiaci a žiačky sa zúčastnili okresného kola v zjazdovom lyžovaní, ktoré sa konalo v SKI ZABAVA Hruštín. Počasie nám prialo, odniesli sme si dve medailové umiestnenia. Prvé miesto si vybojoval Tomáš Skurčák, tretiu medailovú pozíciu získal Dávid Štefaniak. Jakub Skutka obsadil ôsmu priečku. Veronika Jochimová – 5.miesto, Lívia Gužíková – 6.miesto, Viktória Michaľáková – 10.miesto. K úspechom im blahoželáme.

        • 16apr
            • Polepetko

              Dňa 10. apríla sa žiaci 1. stupňa vybrali do sveta spolu rozprávkovým Polepetkom, čo popletie skoro všetko.  Na potulkách svetom stretol čarodejníka Rumburaka a zaľúbil sa do princeznej Arabely. Rozprávka deti veľmi pobavila nielen vtipnými hláškami, ale aj veselými pesničkami

        • 24apr
        • 15apr
            • Marec – mesiac knihy

              Kniha nám dáva krídla, vie nás naladiť, rozveseliť aj poučiť. Pre žiakov je čítanie mimoriadnym prostriedkom k dosiahnutiu úspechu aj v ostatných vyučovacích predmetoch. Čítanie má dosah na náš život tak, že si to ani nevieme predstaviť.  Deti , ktoré veľa čítajú, sú nielen v škole, ale aj v živote omnoho úspešnejšie. Kniha je skvelý pokrm pre dušu.

              Na začiatok nám šikovní štvrtáci zo 4.A pripravili zaujímavé projekty o spisovateľoch. Tieto projekty sme zviazali do kartónových dosiek, vyzdobili a vytvorili si tak svoju originálnu encyklopédiu spisovateľov, ktorú budeme doplňovať. Bude to naša vlastná školská kniha, ktorú budeme využívať pri učení.

              A pravdaže  ani my  ostatní  sme v škole nezaháľali a poriadne sme si zasúťažili medzi ročníkmi. Pani učiteľka Mgr. Hvolková  pripravila súťaž pre tých, ktorí  majú  bystré oči, uši a výbornú pamäť. A veruže  sa deti snažili. Niektorým až líčka očerveneli od sústredenia.  A to je pre nás, učiteľov, dôkaz, že s tým čítaním to nie je také stratené., ako by sa na prvý pohľad zdalo. Naše deti sú bystré a súťaživé.  Povzbuďme ich, nech po knihe siahnu častejšie. Určite sa nám to v podobe dobrých výsledkov v škole vráti.                                                            

                     Mgr. Hvolková Monika

               

        • 12apr
            • Okresné kolo vo vybíjanej

              Dňa 28.3.2019 sa v telocvični ZŠ s MŠ Hruštín konalo okresné kolo vo vybíjanej mladších žiačok. Tejto súťaže sa zúčastnilo 5 najlepších družstiev, ktoré sa kvalifikovali na svojich obvodných kolách. Naše dievčatá si počínali veľmi dobre a vybojovali si 3. miesto. Našu školu reprezentovali: Aneta Gužiňáková, Nataša Zboroňová, Kamila Pienčáková, Denisa Mazuráková, Dominika Gurová, Sabina Bjalončíková, Mirka Harbutová, Klára Svetlošáková, Silvia Jaššáková, Katka Vonšáková, Karin Hrubjaková, Alena Šurinčíková. Dievčatám gratulujeme!

        • 09apr
            • HZŠ - Krížová cesta

              V pôstnom období sme sa aj my - deti chceli Pánu Ježišovi poďakovať za jeho utrpenie a snažili sme sa každý deň robiť dobré skutky.Tiež sme si s pánom farárom  pripravili krížovú cestu. Obetovali sme ju za nás všetkých i za rodičov. My tretiaci sme sa snažili každé zastavenie pekne prečítať, aby ostatní počúvali a rozmýšľali o umučení Pána Ježiša. Škôlkari, prváci i druháci nám  zaspievali pieseň . Tretiaci – Adamko, Šimonko a Samko zasa niesli kríž ku každému zastaveniu. Všetci sme sa zapojili a tešili sa, že Ježiško nebol sám na krížovej ceste.

                                                            Janko Harbut, Táňa Slovíková, JessicaOlešová, Tomáško Rusina 3. D

        • 25mar
            • Zápis do prvého ročníka

              Milí rodičia, milí budúci prváci! Pozývame Vás na zápis do prvého ročníka, ktorý sa uskutoční na našej škole v tomto termíne :

              9.4.2019 -  Gaceľ                od 11.30 – 16.00 hod.

              10.4.2019 - Horná škola     od 11.30 – 16.00 hod.

               

              Zo zápisu nemajte žiadne obavy,

              privítajú Vás rozprávkové postavy.

              Pani učiteľky sa budú s Vami hrať,

              môžete sa ich smelo niečo opýtať.

               

               Každé dieťa bude odmenené. Na zápis so sebou prineste protokol a prefotený rodný list dieťaťa. Protokol obdržíte v MŠ.

              V prípade, že sa nemôžete dostaviť do ZŠ v danom termíne, ohláste sa v ZŠ /budova 1.-4.r./.

               

              Ak žijete v zahraničí a Vaše dieťa dosiahlo vek povinnej školskej dochádzky, máte zákonnú povinnosť zapísať svoje dieťa do ZŠ na Slovensku. Povinnosť má každý rodič, ktorý je občanom SR a takisto aj jeho dieťa má slovenské občianstvo. Ak má dieťa dvojité občianstvo, rodič tak urobiť nemusí. Žiadosť a protokol si môžete stiahnuť na našej stránke - tlačivá. Zároveň Vás prosíme, aby ste každoročne doručili vždy k 10.septembru príslušného školského roka doklad s uvedením názvu a adresy školy, ktorý potvrdzuje, že  Vaše dieťa navštevuje príslušnú školu v zahraničí.

        • 05apr
            • HZŠ - Horná škola čítala Gabrielu Futovú

              V rámci projektu „Čítame spolu“ sme spoznávali životopis a tvorbu našej súčasnej spisovateľky pre deti - Gabriely Futovej. Každá trieda si vybrala jednu knihu , ktorú všetci prečítali. Prváci čítali knihu Nezblázni sa mamička. Druháci si prečítali Dokonalú Kláru. Tretiaci sa zabávali s knihou Naša mama je bosorka. Na spoločnom vyhodnotení 1. apríla 2019 nám každá trieda predstavila projekty a porozprávala obsah prečítanej knihy. Všetky knihy sa nám páčili, zabavili nás a motivovali sme sa na prečítanie tých ďalších kníh. Chválime všetkých čitateľov.

              Fotogaléria                                                                            Kolektív žiakov a pedagógov Hornej školy

        • 02apr
            • 1.apríl

              Prvého apríla sa naša škola premenila na rozprávkovú krajinu. Žiaci a učitelia predstavovali rôzne rozprávkové bytosti. V triedach tak bolo možné stretnúť Červenú čiapočku, princezničky, čarodejníkov či pirátov. Všetky tieto bytosti si vyskúšali, ako sa vyučuje 1. apríla. Veru bola zábava!

                                                                       Mgr. A. Gabrielová, Mgr. K. Tvarožková

        • 01apr
            • Pytagoriáda

              Minulý týždeň sa konalo okresné kolo matematickej súťaže Pytagoriáda, na ktorej nás reprezentovalo 8 žiakov. Najviac sa darilo našim štvrtákom. Miriam Kovaličková (4.B) sa umiestnila na 2.mieste. Úspešnými riešiteľmi boli aj Emily Turacová (4.C) a Tadeáš Kolčák (4.B).  Všetkým blahoželáme.