• Novinky

      • Novinky

        • 08nov
            • Oznam

              Na pedagogickej rade bol schválený zákaz nosenia oblečenia s vulgárnymi nápismi.

              Od 1.októbra 2021 prebieha na našej škole doučovanie  žiakov z projektu " Spolu múdrejší 2 " .

        • 04nov
        • 05nov
            • Pasovanie prvákov

              Streda  27. 10 . 2021 bola významným míľnikom v živote našich malých...už veľkých prváčikov. Práve v tento deň, boli pasovaní a prijatí do cechu školského. Žiacka školská rada mala tú česť, že bola poverená kráľovnou našej školy, pani riaditeľkou, aby previedli našich prváčikov skúškami zdatnosti. Úlohy úspešne s ľahkosťou zvládli a triedne pani učiteľky I.A, I.B a I.C  triedy s hrdosťou kráľovien pasovali svojich prváčikov a uviedli do školského života.

               

              Želáme veľa  životných úspechov a tvorivých rokov

        • 05nov
        • 01nov
        • 29okt
            • Karanténne opatrenie 8.A

              Karanténa žiakov 8.A triedy trvá do nedele 31.10.(vrátane).  Do školy na prezenčné vyučovanie sa vrátia po jesenných prázdninách v utorok 2.11. Rodičia žiakov musia pred návratom do školy poslať prostredníctvom edupage alebo po dieťati písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti.

        • 28okt
            • Jesenná ozdoba

              Opäť k nám zavítala jeseň a s ňou aj množstvo nápadov na tvorenie. Preto sme sa na našej škole rozhodli zorganizovať súťaž – Najkrajšia jesenná ozdoba. Úlohou bolo, podľa vlastnej fantázie s použitím rôznych materiálov a techník, vytvoriť jesennú ozdobu, na alebo pred dvere. Do súťaže sa zapojili žiaci 1. stupňa. Žiaci boli veľmi kreatívni a vyrobili nádherné jesenné ozdoby. Všetky výtvory boli odmenené vecnými cenami. Súťažiacim, ktorí sa  do súťaže zapojili chceme veľmi pekne poďakovať a výhercom srdečne blahoželáme.

              1. Miesto

              Oliver Prisežňák 1.B

              1. Miesto

              Sára Plevjáková 2.A

              1. Miesto

              Melany Zboroňová 3.D, Adela Michaľáková 2.B, Jakub Tomovčík 1.B, Jasmína Zboroňová 1.B

              1. Miesto

              Adam Korman 3.D, Petronela Pitáková 3.D, Marianna Taraníková 3.B, Matúš Kozák 2.A

               

              p.u. Miklušáková

        • 26okt
            • Október – mesiac úcty k starším

              Teplá dlaň a sivé vlasy,

              dobré srdce vidím v tvári.

              Vždy objatie, úsmev milý,

              Hoci ubúdajú im už sily.

              Majú pre nás dobrú radu,

              Ale hlavne čokoládu.  (3.D)

              Máme radi našich starkých a nielen tento mesiac, ale po celý rok.

              Preto im žiaci pripravili malú spomienku na to, že si ich stále nosia vo svojich srdiečkach.

                                                                                                                        p.u. Stašová

        • 26okt
            • Vyhodnotenie projektu „Stravuj sa zdravo“

              Projekt „Stravuj sa zdravo“ prebiehal počas celého týždňa  od 18. do 22. októbra na 1.stupni. V našich triedach opäť prevládala každý deň jedna z určených farieb ovocia a zeleniny na oblečení žiakov, ale aj vyučujúcich. V priebehu týždňa sa každá trieda zapojila do rôznych aktivít – pripravili si nástenky o zdravej strave, zhotovili si v triedach potravinovú pyramídu, kútik ovocia a zeleniny, na chodbách vytvárali z vrchnákov z PET fliaš ovocie a zeleninu, zapojili sa do ankety o pitnom režime v škole. V piatok sme si pripravili ,,Zdravú desiatu”. Vyrábali sme syrové a bryndzové nátierky. K chlebíku sme si nakrájali tanier ovocia a zeleninky. Pozývame vás pozrieť si fotky z krásnej akcie 😊A takto opísali tento týždeň naše prváčky.

               

              Celý týždeň od 18. do 22.10.2021 sme spoločne s pani učiteľkou robili rôzne aktivity na tému Stravuj sa zdravo. Každý deň sme si do školy obliekli oblečenie inej farby. V pondelok to bola zelená, v utorok modrá, v stredu oranžová, vo štvrtok červená a v piatok žltá. Na hodine výtvarnej výchovy sme z plastelíny modelovali misy s ovocím a zeleninou. Na chodbe sme v skupinkách skladali na zemi z farebných vrchnáčikov ovocie a zeleninu. V triede nám pani učiteľka nakrájala ovocie a zeleninu. Tie sme potom pekne poukladali na pripravené tácky. Posledný deň sme s p. uč. vyrábali z masla, syrokrému a bryndze nátierku, ktorú sme si ponatierali na chlebík. Na všetkom, čo sme si spoločne pripravili, sme si aj pochutili. Ja som takú nátierku pripravila aj doma maminke a ockovi.  Bol to super týždeň. Bianka Bjalončíková  1.A

               

              Stravovať sa zdravo znamená jesť napríklad ovocie a zeleninu. Preto sme aj nosili každý týždeň farbu trička, ktorá znázorňovala farby ovocia a zeleniny. Na matematike sme počítali úlohy, kde sme počítali a porovnávali ovocie a zeleninu. Na nástenke sme si urobili výstavku. Najlepšie bolo, keď sme lepili pyramídu z časopisov.V piatok v škole sme si aj pripravili zdravú nátierku, do ktorej sme použili: maslo, syr v črievku a soľ. Potom sme si to natreli na pečivo a na to sme dali zeleninku, ktorá je zdravá ako mrkvičku, uhorku, paradajku. Bolo to super. Vivien Raticová  1.A

               

                                                                                          Mgr. Ľubomíra Slovíková, Mgr. Alena Juritková

        • 25okt
            • Milí rodičia,

              materská škola vám oznamuje, že počas jesenných prázdnin t.j. 28-29.10.2021 bude prebiehať vzdelávanie len v materskej škole v Gaceli. Deti, ktoré sa nahlásili do MŠ pri kostole, prídu do MŠ v Gaceli.  

        • 22okt
            • Šelmy na HZŠ

              V tento deň (14.10.) sme privítali medzi nami ochranárku Zuzku, ktorá nám prišla porozprávať zaujímavé informácie o šelmách na Orave.  Rozprávala nám o rysovi, vlkovi a medveďovi. O ich spôsobe života. Zamerali sme sa hlavne na medveďa hnedého. Dozvedeli sme sa čím sa živí, ako sa správa v lete a ako v zime, kde býva... Tiež nám opísala stavbu jeho tela. Boli sme nadšení a veľmi nás táto téma zaujala. Zapájali sme sa do rozhovoru a kládli rôzne otázky.  Na záver  sme spolu s ochranárkou vytvorili krásny plagát o medveďovi s množstvom informácii . Dúfame, že také pekné a zaujímavé prednášky budeme mat čo najčastejšie a ochranárke Zuzke Kertysovej veľmi pekne ďakujeme.

                                                                                                                                                                       Reportáž pripravili: žiaci 1.C a  p.u. Skurčáková                                                                

        • 22okt
            • DEŇ JABLKA V DOLNEJ ZÁKLADNEJ ŠKOLE

              My, žiaci 1.stupňa sme 21.10.2021 venovali oslave jablka. Takmer všetci žiaci si v tento deň priniesli na desiatu jabĺčko a prišli oblečení v jabĺčkových farbách. Súťažili sme v rôznych aktivitách, ktoré úzko súviseli a našim chutným ovocím – jablkom. V tento deň nás čakal kopec zábavy. Poučenie, doplňovačky, beh s jablkom, ochutnávka jablka, kreslenie a zisťovanie zaujímavostí  o význame jablka a mnoho ďalších aktivít tvorili program nášho Dňa jablka. Naším cieľom bolo nenásilným a  hravým spôsobom podporovať u detí konzumáciu ovocia a zeleniny, čím sme sa snažili zároveň plniť i niektoré z úloh Národného programu prevencie obezity pre deti. Deti boli jablkovým dňom nadšené, veď predsa maškrtiť sa dá i zdravo.

              Mgr. Janka Michaľáková
              Mgr. Alena Juritková

               

        • 18okt
            • LIST STARÝM RODIČOM

              Na hodine slovenského jazyka sme si opakovali písanie listov. Keďže je mesiac október – MESIAC ÚCTY K STARŠÍM, rozhodli sme sa napísať našim starým rodičom. Chceli sme im poďakovať za ich lásku a čas, ktorý často trávia s nami, hlavne vtedy, keď sú naši rodičia v práci a pomáhajú nám aj s úlohami do školy. Listy sme si boli spolu s pani učiteľkou poslať na pošte. Nalepili sme známky a hodili do poštovej schránky, z ktorej ich pani poštárka vybrala, opečiatkovala a podala na pošte, odkiaľ ich doručia našim starým rodičom. Pevne veríme, že potešíme ich srdiečka.

               

                                                                                                                                            Žiaci III. B triedy

        • 18okt
            • Milión detí sa modlí ruženec

              Naša škola sa ja tento rok zapojila do akcie: „Milión detí sa modli ruženec“. V škole sme sa modlili sv. ruženec spolu so žiakmi, ktorí prejavili záujem a naozaj bolo to pre nich skutočným duchovným zážitkom, ale hlavne aj prosbou o pokoj vo svete, aby zavládol mier všade tam, kde vládne nepokoj, prenasledovanie kresťanov a vojny.

              6.D p. uč. Zaťková, Živčáková

              5.C p. uč. Motýľová, Vdp. Bystrík Dubovecký

        • 17okt
        • 14okt
            • Karanténne opatrenie 3.A

              Na základe rozhodnutia RÚVZ v D.Kubíne sú žiaci 3.A triedy v povinnej karanténe od 13.10. do 22.10. Toto  rozhodnutie platí aj pre žiakov navštevujúcich ŠKD 3, ktorí boli v družine v utorok 12.10. Do školy na prezenčné vyučovanie nastúpia v pondelok 25.10. Pred návratom do školy musia všetci títo žiaci priniesť alebo zaslať prostredníctvom edupage vyhlásenie o bezpríznakovosti. Rodič môže objednať dieťa na PCR test najskôr na 5. deň od kontaktu s pozitívnou osobou. V prípade negatívneho výsledku môže byť karanténa ukončená po 7 dňoch.

        • 14okt
            • Poplatky ŠKD

              Oznamujeme rodičom žiakov, ktorí navštevujú školský klub detí, aby poplatky uhrádzali bankovým prevodom na účet SK12 5600 0000 0040 4092 5006 od 01.11.2021. Ďakujeme.

        • 12okt
            • Deň mlieka na HZŠ

              Na našej Hornej škole sme si urobili mliečny deň. Doniesli sme si desiatu, ktorá obsahovala mlieko. Niektoré maminky nám poslali čerstvé domáce maslo , korbáčiky a vyrobili domáci jogurt. Bolo to naozaj chutné. Súťažili sme, pozerali cestu mlieka, dopĺňali pracovný list i maľovali kravičky. Odmenou nám bola dobrá mliečna desiata i diplom.

                               Klára Bulvasová, Ema Jagelková, Emma Hrubjaková 3. E

        • 07okt
            • Karanténne opatrenie 3.B

              Na základe rozhodnutia RÚVZ v D.Kubíne sú žiaci 3.B triedy v povinnej karanténe od 5.10. do 14.10.  Do školy na prezenčné vyučovanie nastúpia v piatok 15.10. Pred návratom do školy musia všetci títo žiaci priniesť alebo zaslať prostredníctvom edupage vyhlásenie o bezpríznakovosti.

        • 05okt
            • Európsky deň jazykov

              Počas minulého týždňa prebiehal pri príležitosti Európskeho dňa jazykov na našej škole kvíz „Čo vieš o jazykoch?“. Úlohou žiakov bolo každý deň správne odpovedať na 3 nové otázky a vhodiť ich do schránky pri jazykovej učebni. Spolu to bolo 15 súťažných otázok.

               Medzi sebou súťažili celé triedy, ale nie všetky sa zapojili.

              Umiestnenie jednotlivých tried je nasledovné:

              Umiestnenie:               Počet bodov:

              1.miesto:  7.A                           14

              2.miesto:  6.B                           13

              3.miesto:  7.B                           12

              4.miesto:  4.B                            11

              5.miesto:  9.A                           10

                                 9.B                         10

              6.miesto:  8.A                             7

              7.miesto:  6.D                             6

              8.miesto:  5.C                             3

                                 6.C                           3

              9.miesto:   8.C                             2

              10.miesto:  4.A                            1

               

              Osobitnú pochvalu si zaslúži 4.B, ktorá v náročnej konkurencii starších žiakov získala krásne 4. miesto.

              Všetky triedy, ktoré sa zapojili, získajú 1 bod do súťaže o „Naj triedu“.

              Výhercom srdečne blahoželáme a ostatným ďakujeme  za  účasť.