Navigácia
Hlavná stránka Internetová ŽK Dôležité oznamy Novinky Fotoalbum Zverejňovanie Kontakt GDPR

Štvrtok 2. 5. 2024

  • VALENTÍNSKA POŠTA

    krabice plné lásky a valentínskych pozdravov sa rozposlali v stredu po našej škole, do každej triedy a potešili srdiečka mnohých z nás. Želáme si, aby sa posolstvo sv. Valentína prenieslo do našich sŕdc a zostalo tam .... už navždy.

  • Čo máme spoločné? – hodina so sociálnou pedagogičkou

    V triedach 3.B., 4.A., 4.C. a 5.B. sme realizovali spolu s pani triednymi učiteľkami hravou formou aktivitu na upevňovanie vzťahov v triede. U žiakov sme rozvíjali komunikačné schopnosti, podporovali sme skupinovú spoluprácu a súdržnosť kolektívu. Žiaci si uvedomili, že každý je jedinečný, no zároveň majú niečo spoločné. Zažili sme spolu veľa zábavy.

    Mgr. Lucia Kubasáková – sociálna pedagogička

  • Školský ples 2024

  • Keď nás učia princezné

    Naši prváci boli pasovaní kráľovnou riaditeľkou do školského cechu v októbri. Program im pripravili deti žiackeho parlamentu a tiež našim prvákom sľúbili, že prídu skontrolovať ich vedomosti. Princezná Agátka a princezná Evka preverili našich prváčikov z čítania, písania i matematiky. Vymysleli pre deti pekné aktivity, ktoré ich bavili a veru sa chceli aj ukázať, že toho už vedia naozaj veľa. Prváci ďakujú za zaujímavý program.

    p. uč. Oselská

  • Fašiangové ostatky

    Čas fašiangov sa rýchlym krokom precválal na svoj posledný deň nazývaný „Ostatky“.

    V tento deň si ešte užívame zábavu v podobe hudby, spevu a tanca. Lebo po Ostatkoch prichádza 40 dní pôstu. My Srdiečka z 2.D sme  v ľudových krojoch za sprievodu heligoniek  Alžbetky Jagelkovej a Jožka Pilarčíka so spevom a tancom navštívili všetky triedy 1. stupňa. Poďakovali sme za radostné fašiangové obdobie , rozlúčili sa na 40 dní s hudobnými nástrojmi a prisľúbili opäť radostné veselé dni po Veľkonočnom radostnom ráne.

    Žiaci 2.D triedy , tr. Uč. Veronika Kubíková, asis. Uč. Renátka Fernezová

  • Valentínska párty

  • KARNEVAL

    13. februára 2024 sa naša škola premenila na „Rozprávkovú krajinu“. Navštívilo ju obrovské množstvo rozprávkových bytostí. Zamaskované bytosti sa najskôr zabávali v triedach, kde sa predstavovali, súťažili a hrali rôzne hry. Neskôr sa všetci premiestnili na zábavu do telocvične. Zahrali si stoličkový tanec po ročníkoch, a potom sa pustili do tanca. Spolu s našimi animátormi to poriadne roztočili. Každá rozprávková bytosť, za svoju námahu, dostala malú odmenu a odniesla si domov mnoho pekných zážitkov.

                                                                                                                                    PaedDr. Helena Grobarčíková

  • Ideálny kamarát - hodina so sociálnou pedagogičkou

    V triede 6.B sme spolu s pani triednou učiteľkou Mgr. Andreou Gogolákovou realizovali aktivitu Ideálny kamarát. So žiakmi sme sa rozprávali o tom, čo je priateľstvo a aký by mal byť ideálny kamarát. Žiaci v skupinách vytvorili krásne plagáty. Touto aktivitou sme u nich rozvíjali komunikačné schopnosti, hodnotovú orientáciu, podporovali sme skupinovú spoluprácu a súdržnosť kolektívu. 

    Teším sa sa ďalšie spoločne strávené hodiny. 

    Sociálna pedagogička - Mgr.  Lucia Kubasáková 

  • Dejepisná olympiáda

    Krátko po polročnom vysvedčení 5. februára sa naši žiaci 6. ročníka Teodor Hadár a Miloš Bartkovjak zúčastnili okresného kola Dejepisnej olympiády, ktorá sa konala v priestoroch Gymnázia Antona Bernoláka v Námestove. V silnej konkurencii sa Teodor umiestnil na krásnom 6. mieste – úspešný riešiteľ. Chlapci sa na súťaž pripravovali veľmi intenzívne a literatúra bola veľmi náročná. Svojou snahou a prístupom dali najavo, že im história nie je ľahostajná. Verím, že ich to posunulo vpred, a dúfam, že aj na nasledujúci školský rok sa opäť k milovanej histórii vrátia. Blahoželáme a prajeme veľa ďalších úspechov!

                                                                                                                       Mgr. Silvia Živčáková

  • Národný týždeň manželstva

    Od pondelka začína na Slovensku Národný týždeň manželstva, kedy sú organizované rôzne aktivity pre manželské páry, aby si upevnili svoj vzťah. U nás v Rabči začíname už v nedeľu 11.2. 2024 na našej škole premietaním filmu Želanie pre Ježiška. Príďte si  manželia, či partneri spolu vo dvojici oddýchnuť, povzbudiť sa Dobrým filmom s Dobrým koncom. Načerpáte tak vitamíny pre svoj vzťah, aby bol odolný pre ťažké časy. Čakáme vás v aule (budova novej školy) v nedeľu 11.2.2024 o 17:30. Počas týždňa vás potom čaká program v kostole a na fare (pozri plagát) a aktivity opäť uzavrieme v nedeľu 18.2.2024 podvečer v škole, v telocvični, kde sa budete môcť zahrať a zohrať. Budete mať príležitosť aj stretnúť sa a spoznať s inými pármi a inšpirovať sa. Tešíme sa na vás.

  • Výsledky volieb zástupcov rodičov žiakov ZŠ a MŠ

    Riaditeľstvo Základnej školy s materskou školou Rabčická 410 Rabča oznamuje výsledky volieb zástupcov rodičov žiakov ZŠ a MŠ do Rady školy.

    Poradie zástupcov rodičov žiakov ZŠ:

    1. Bc. Veronika Bolibruchová - 138 hlasov

    2. Mgr. Martina Hadárová - 133 hlasov

    3. Mgr. Katarína Revajová - 99 hlasov

    4. Lenka Raticová - 87 hlasov

    5. Alžbeta Genšiniaková - 78 hlasov

    6. Jaroslav Siksa - 71 hlasov

    7. Mgr. Beáta Pilarčíková - 64 hlasov

    8. Bc. Martina Remešová - 32 hlasov

     

    Členmi Rady školy za rodičov žiakov ZŠ sú kandidáti:

    Bc. Veronika Bolibruchová

    Mgr. Martina Hadárová

    Mgr. Katarína Revajová

     

    Poradie zástupcov rodičov žiakov MŠ:

    1. Ing. Tomáš Kekeliak - 53 hlasov

    2. JuDr. Eva Hudák Kornhauserová - 36 hlasov

    3. Bc. Alžbeta Kekeliaková - 17 hlasov

    4. Mária Rusnáková - 16 hlasov

    5. Mgr. Jana Gergišáková - 15 hlasov

    6. Bc. Martina Remešová - 10 hlasov

     

    Členom Rady školy za rodičov žiakov MŠ je kandidát:

    Ing. Tomáš Kekeliak

     

    Všetkým rodičom ďakujeme za účasť.

     

  • Oznam k voľbe členov do rady školy

    Rodičia, ktorí majú deti v materskej škole aj v základnej škole, volia členov do rady školy v obidvoch zariadeniach.

    Prosíme rodičov, aby sa zúčastnili volieb členov Rady školy, pretože ak sa nezúčastní nadpolovičná väčšina rodičov, budeme musieť voľby opakovať.

    Ďakujeme

  • Oznam ZŠ

    Riaditeľstvo ZŠ s MŠ Rabčická 410 Rabča oznamuje, že dňa 06.02.2024 sa uskutočnia:

    - voľby do Rady školy za rodičov základnej školy -  Blok „B“ – dolná chodba v čase od 7:00 – 8:00 a od 11:00 - 17:00

    - triedne rodičovské združenie všetkých tried v čase od 14:00 - 16:00

    - rodičovské združenie pre žiakov 9. ročníka o 15:30 v učebni fyziky školy – k výberu strednej školy

    Vaša účasť je potrebná!

     

  • Oznam MŠ

    Riaditeľstvo základnej školy ZŠ s MŠ Rabčická 410 Rabča oznamuje rodičom, že voľby do Rady školy za rodičov materskej školy sa uskutočnia dňa 06.02.2024 v priestoroch škôlky.  

    • Horná MŠ (Kostolná 855)         od 06:30 do 8:00             od 11:30 do 16:30           (chodba)
    • Dolná MŠ (Školská 438)           od 06:30 do 8:00             od 11:30 do 16:30          (vchod č. 4, pri jedálni)

    Rodičia, ktorí majú deti v oboch škôlkach volia v hornej MŠ.  

    Vaša účasť je potrebná!

     

  • Školské kolo Geografickej olympiády

    Dňa 19. 1. 2024 sa na našej škole uskutočnilo školské kolo Geografickej olympiády, ktorého sa zúčastnilo 9 žiakov a umiestnili sa nasledovne:

    Kategória G – 5. ročník:

    1. Nelka Zboňáková
    2. Karin Maslaňáková
    3. Emka Zboroňová

    Kategória F – 6. – 7. ročník:

    1. Ivanka Portalová
    2. Zuzka Vorčáková
    3. Rebeka Šurinová

    Kategória E – 8. – 9. ročník:

    1. Lea Zboňáková
    2. Miriam Kovaličková
    3. Dávid Skurčák

    Všetkým žiakom gratulujem za úspešné vypracovanie školského kola Geografickej olympiády. Do okresného kola postupujú prvé a druhé miesto z každej kategórie. Postupujúcim žiakom prajem veľa šťastia a síl pri príprave a riešení okresného kola. Mgr. Toholová

  • Oznam MŠ!

    Oznam MŠ!

    Materská škola v Rabči oznamuje rodičom, že z dôvodu vysokej chorobnosti detí, Úrad verejného zdravotníctva a epidemiológie, vydal rozhodnutie o pozastavení prevádzky od zajtra 31.01.2024 do 04.02.2024. Týka sa to materskej školy Kostolná aj Školská.  Prevádzka MŠ v Rabči sa opäť obnoví v pondelok 05.02.2024.

  • Enviromentálny workshop 3.B a 3.C

    My, milovníci a ochrancovia prírody, sme sa zúčastnili  envirometálneho workshopu s ochranárkou Ing. Zuzkou Kertysovou. Prvá skupina 3.C  vyrobila krmivo pre vtáčiky z masti, rôznych druhov semien (ľanové, slnečnicové, makové, ovsené vločky...). V miskách zmes poriadne rukami vymiešali a potom tvarovali guľky okolo špagátu. Nechali to vytuhnúť a neskôr boli zavesiť na stromy v školskom parku.

    Druhá skupina 3.B vyrábala medové mydielka s prísadami rôznych bylín a éterických olejov. Roztopenú zmes vlievali do silikónových foriem, v ktorých mali pripravené bylinky a oleje. Kým mydielka tuhli, Zuzka nám porozprávala zaujímavosti zo života včiel. Do balíčka k mydielku pridali jeho zloženie.

    Za pekne prežitý a tvorivý deň plný nových nápadov chceme poďakovať ochranárke Zuzke. Tešíme sa na nové workshopy, ktoré nás niečo nové naučia a motivujú.     

                                                                                                            Mgr. Zborteková Iveta, Mgr. Gabrielová Andrea

  • Výzva na voľby členov Rady školy pre ZŠ s MŠ v Rabči

    Výzva na voľby členov Rady školy pre ZŠ s MŠ v Rabči

    Riaditeľka školy vyzýva rodičov žiakov ZŠ a rodičov detí MŠ na podanie kandidátky do Rady školy pri základnej škole s materskou školou Rabča. Kandidátku je možné osobne zaniesť do ZŠ s MŠ v Rabči do 22.01.2024 do 14:00 hodiny.

  • Láskavá pošta – hodina so sociálnou pedagogičkou

    V triede 6.B. realizujeme spolu s pani triednou učiteľkou Mgr. Andreou Gogolákovou  aktivity na upevňovanie vzťahov v triede.

    Na prvom stretnutí sme u žiakov rozvíjali komunikačné schopnosti, podporovali sme skupinovú spoluprácu a súdržnosť kolektívu. Zároveň si žiaci uvedomili, že každý je jedinečný, no zároveň majú niečo spoločné.

    Na druhom stretnutí si žiaci vyrobili svoje poštové schránky. Rozvíjali sme vnímanie seba samého, sebaprezentáciu pred ostatnými a spoluprácu. Zároveň sme túto aktivitu spojili s Medzinárodným dňom komplimentov. Žiaci si medzi sebou dávali komplimenty a hádzali si ich do poštových schránok. V aktivite sa bude pokračovať aj počas roka, čím budeme rozvíjať úctu k sebe a úctu k druhým.

    Teším sa na ďalšie spoločne strávené hodiny.

    Sociálna pedagogička – Mgr. Lucia Kubasáková

  • Výsledky pytagoriády, kategória P4, P3 školské kolo

    Dátum konania súťaže : 12.12.2023

    4.ročník:

     úspešní riešitelia : body za príklady -   body za čas -   body spolu

    1. Andrej Jagnešák  4.C                        11                             11                     22

    2. Žaneta Somsedíková 4.A                  12                              9                      21

    3. Lilien Miklušáková 4.B                      11                              9                      20

     4. Matúš Kozák           4.A                      12                              7                      19

    5.-6.Hugo Domiňák     4.B                       11                              8                      19

    5.-6.Diana Pitáková     4.B                      11                               8                      19

    3.ročník :

    úspešní riešitelia : body za príklady -   body za čas -   body spolu

    1. Stela Babničová 3.A                          14                      9                          23

    2. Ľuboš Tarčák   3.C                              13                    9                           22

    3. Adrián Adamčík 3.B                           10                     11                         21

    4. Júlia Olešová   3.C                               13                     7                          20

    5.-6. Tobias Kšenzulák 3.A                       11                     9                          20

    5.-6. Simona Vešdjelová 3.A                    11                     9                          20

    7.-8. Karolína Sivková  3.B                      10                     9                          19

    7.-8. Nela Kovaličková  3.B                     10                     9                           19

    9. Dušan Genzor            3.C                   10                      7                          17

    Všetkým blahoželáme

    PaedDr. Balcieráková Margita

strana: