• Novinky

      • Novinky

        • 01sep
          • Začiatok nového školského roka
            • Začiatok nového školského roka

              Riaditeľstvo ZŠ s MŠ v Rabči oznamuje,  že slávnostné otvorenie  nového školského roka  2015/2016 sa uskutoční v stredu  2. septembra 2015 o 9:00  hod. v areáli základnej školy v Gaceli. Všetci  žiaci  2.-9. ročníka si prinesú prezuvky a písacie potreby.

              Žiaci z  hornej školy prídu na otvorenie šk. roka do Gaceľa. Autobus pre deti z hornej školy bude pristavený na parkovisku pri kostole o 8:30 hod.

              Rodičom pripomíname, že je potrebné zakúpiť deťom 1 prezuvky do školy a 1 prezuvky na telesnú výchovu.             

               Školský klub detí pre 1.- 4. ročník bude fungovať od 03.09.2015. Jeho prevádzka bude v čase od 1100 - 16 00 hod. Mesačný poplatok je 10,00 Eur.

               Stravovanie v školskej jedálni bude od 03.09.2015.

              Žiaci, ktorí  majú záujem o stravovanie  v školskej jedálni, nech sa prihlásia u triednych učiteľov.

              Poplatky v ŠJ:     obed  -   pre roč. 1.-4.   ..........  0,95 Eur

                                                      -   pre roč. 5.-9.  .............1,01 Eur

                                           desiata - 0,30 Eur na deň

              Žiaci  sa  môžu  stravovať  aj  nepravidelne.     

                Materské školy oznamujú, že otvorenie školského roka bude v stredu 2.septembra o 830 hodine.  Je potrebné doniesť si prezuvky.

                   

              Poplatky v MŠ:      desiata     ...................        0,26 Eur

                                             poldenná strava ............     0,90 Eur

                                             celodenné stravovanie .....  1,12 Eur

                                               

        • 08sep
            • Rozlúčka s Hornou školou

              Naši tretiaci, ktorí v našej Hornej ZŠ navštevovali Materskú školu a prvé tri roky základnej školy sa v piatok 26.6. 2015 rozlúčili so všetkými, ktorí ich na tejto škole sprevádzali na rozlúčkovom posedení. Zaspievali ľudovú pieseň Za gorami, za dolami, s upraveným textom práve pre túto triedu. Spev hudobne sprevádzali heligonkári Dávidko Klušák a Adamko Perveka. Rozveselili svojich hostí scénkou Susedia so školskou témou. Dievčatá zatancovali na pieseň “Puberta“. Záverom boli básne pre každú pani učiteľku, pre našich duchovných otcov, pre pani upratovačku, pre pani kuchárku aj pána kuriča. A na záver zaspievali krásnu pieseň: Láska je dobrotivá.

              Svojich hostí pohostili tortou, na ktorej boli vymodelovaní všetci žiaci 3.D. A keďže pán farár prísť nemohol, za sprievodu heligonkárov ho žiaci navštívili na fare, kde mu zaspievali, zarecitovali a odovzdali aj kúsok torty.

              Žiaci 3.D triedy a tr.uč.Kubíková Veronika

              Fotogaléria

        • 25jún
          • Účelové cvičenie 24.a 25. júna
            • Účelové cvičenie 24.a 25. júna

              Počas dvoch dní prebiehalo v 5.až 9.ročníku účelové cvičenie. V stredu 24. júna si žiaci zopakovali teoretické znalosti z posledného účelového cvičenia. Jednotlivé triedy medzi sebou súťažili. Na piatich stanovištiach v okolí školy odpovedali na pripravené otázky a zbierali body. Najlepšie sa darilo triedam 7.B, 7.C a 7.A, ktoré sa umiestnili na prvých troch miestach.

              Vo štvrtok 25.júna prebehol nácvik evakuácie. Pani riaditeľka vyhlásila školským rozhlasom požiar v novej budove školy. Žiaci sa presunuli na ihrisko. Následne prišli do areálu školy dve hasičské autá, a tak mohli žiaci vidieť, ako by vyzeralo hasenie požiaru. Pre žiakov aj požiarnikov to bol potrebný nácvik riešenia situácie.

        • 25jún
          • Dopravná výchova
            • Dopravná výchova

               

               

               

               

               

               

               

               

              Žiaci 1.stupňa  mali 24. júna kurz dopravnej výchovy, ktorý sa skladal z dvoch častí- teoretickej a praktickej. Cieľom  bolo vedieť sa pohybovať v doprave pomocou pravidiel cestnej premávky.

               Žiaci si zopakovali základné pravidlá cestnej premávky, oboznámili sa s dopravnými značkami, ktoré sa vyskytujú v obci a boli poučení o dopravných prostriedkoch, ktoré môžu využívať pri presunoch  po cestných komunikáciách. Taktiež si osvojili správne názvy dopravných prostriedkov.

               Po osvojení teoretických základov sa pokúšali na provizórnom dopravnom ihrisku aplikovať naučené vedomosti v dopravných situáciách, ktoré sme im pripravili v rámci cvičenia. Na dopravnom ihrisku sa vystriedali postupne všetci žiaci na rôznych dopravných prostriedkoch: bicykle, korčule, kolobežky. Akcia splnila svoj cieľ. Žiaci sa naučili aplikovať pravidlá cestnej premávky do vlastných situácií s predpokladom ich využitia cez letné prázdniny.

                                                                                                                                  PaedDr.Katarína  Viludová

        • 23jún
          • Deň v rozprávkovom svete Habakuky
            • Deň v rozprávkovom svete Habakuky

               

              Dňa 18.06.2015 žiaci 2.ročnika ZŠ Rabča navštívili Habakuky na Donovaloch. Hneď pri bráne nás privítal škriatok, ktorý  sprevádzal  deti rozprávkovým svetom. Pozreli sme si tu tri rozprávky. Bábkovú -Traja zhavranelí bratia.Na javisku v amfiteátri herci zahrali Proroka Raka a tretiu rozprávku O dvanástich mesiačikoch  sme si pozreli vo veľkom stane. V rozprávkovom mestečku nám boli eurá nanič. Tam sme museli platiť habakukmi, ktoré sme si zmenili v zmenárni a kúpili si za ne suvenír,či zaplatili kováčovi v kováčskej dielni za zvonček, ktorý urobil pred našimi očami. Všetko sme si zdokumentovali, tak sa pozrite aj na naše spoločné foto.  Domov sme odchádzali plní nových zážitkov a skúseností z krásneho super výletu.

              Mgr. Slovíková Ľubomíra

                    

               

        • 18jún
        • 11jún
            • Michalkov pamätník

              Aj v tomto školskom roku sa uskutočnila súťaž v recitácii ruskej poézie a prózy- Michalkov pamätník.

              Dňa 20.5.2015 sa žiaci všetkých škôl nášho okresu,na ktorých sa vyučuje ruský jazyk, stretli v ZŠ Mútne, aby sa zúčastnili jej tretieho ročníka.Našu školu úspešne reprezentovali Patrik Piták  a Ažbetka Slovíková.Patrik Piták (6.A) obsadil v 1.kategórii druhé miesto a Alžbetka Slovíková (9.A) získala v silnej konkurencii druhej kategórie krásne tretie miesto.

              Výhercom srdečne blahoželáme!

               

                       

               

        • 08jún
            • Dilongova Trstená – 2. miesto v celoslovenskej súťaži

               

              V piatok  5. júna 2015  sa konal v Trstenej XXIV. ročník Dilongovej Trstenej – celoštátnej súťaže v umeleckej recitácii slovenskej a svetovej spirituálnej poézie a prózy. Súťaž sa koná na počesť významného trstenského rodáka, básnika, prozaika, dramatika, mnohostranného spisovateľa Rudolfa Dilonga. Tento rok sme sa zúčastnili prvýkrát i my a hneď s veľkým úspechom. Ninka Jatyelová zo 6. B triedy si v silnej konkurencii najlepších recitátorov z celého Slovenska vybojovala 2. miesto. Blahoželáme! A pochvala patrí i organizátorom súťaže za vynikajúci priebeh, organizáciu a krásny kultúrny program.

                                                                                                                         PaedDr. Adriána Škrková   

        • 08jún
            • Protidrogová prevencia – prednášky

               

              Prečo mládež siaha po alkohole, cigaretách a iných drogách?

              Odpovedí na túto otázku by mohlo byť mnoho, preto je dôležité venovať pozornosť protidrogovej prevencii. A tak dňa 29. mája prebiehali aj v našej škole prednášky s pracovníčkami RÚVZ Dolný Kubín. Žiaci 8. ročníka si pozreli film s tematikou škodlivosti fajčenia a následne besedovali na danú tému. Zamerali sa aj na zdravú životosprávu a racionálnu výživu. 

              Prednášky o zdraví mali i malí prváci a druháci. Tí sa dozvedeli a názorne predviedli, ako si správne čistiť zúbky, akú stravu je vhodné konzumovať, aby ich mali dlho zdravé. A keďže naši žiaci strávia v škole aj 5-6 hodín, jedným z bodov programu prednášok bolo aj poukázanie na  dôležitosť správneho držania tela pri sedení, aby nedochádzalo k vykriveniu chrbtice.
              Ďakujeme pracovníčkam RÚVZ Dolný Kubín za ochotu a čas strávený v našej škole zmysluplnou činnosťou.

               

                                                                                                                        PaedDr. Adriána Škrková   

        • 04jún
            • Besiedka pre mamky a ockov na HZŠ

              Na HZŠ sa konala akcia pre rodičov pri príležitosti Dňa matiek a Dňa ockov s názvom Besiedka pre mamky a ockov. Deti si pripravili bohatý kultúrny program (piesne a hudba nadaných heligónkarov, tance, scénky, básne pre mamky a ockov). Svojím rodičom pripravili darčeky z prírodných materiálov, na ktorých si vyskúšali servítkovú techniku. Pre rodičov bolo pripravené aj malé pohostenie v podobe koláčikov. Akcia spojila rodičov s deťmi a spoločne strávený čas sa všetkým páčil.

              kolektív pedagógov a detí z HZŠ

              Fotogaléria

        • 01jún
          • Čistička odpadových vôd- exkurzia
            • Čistička odpadových vôd- exkurzia

              Dňa 29.mája 2015 sa žiaci siedmeho ročníka zúčastnili exkurzie, počas ktorej navštívili Čističku odpadových vôd v Námestove (ČOV). Žiaci sa oboznámili s celým procesom čistenia odpadovej vody, ktorá priteká do čističky z kanalizácie už pripojených okolitých obcí. V ČOV sa voda čistí mechanicky (usadzovanie kalu) a chemicky (likvidácia rozpustených škodlivých látok). Následne sa prečistená voda filtruje a vypúšťa do Oravskej priehrady.

              Exkurzia umožnila žiakom prepojiť teoretické vedomosti získané na hodinách chémie s praktickým životom.

               

                                                                                                                         Mgr. Svrčková Daša

        • 26máj
            • Štúrov Zvolen – okresné kolo

               

              Dňa 15. mája 2015 prezentovali svoje rečnícke zručnosti žiaci v okresnej súťaži v rétorike Štúrov Zvolen 2015, ktorá sa konala v Centre voľného času Maják Námestovo. Aj naša žiačka Silvia Stopiaková zo 6. B triedy úspešne zabojovala a získala 1. miesto a  postup do celoslovenského kola XXIX. ročníka tejto súťaže, ktoré sa uskutoční  v dňoch 15. - 16. júna  2015 vo Zvolenskom zámku.

              Blahoželáme a držíme palce!

              PaedDr. Adriána Škrková

        • 26máj
            • Štúrov Zvolen – školské kolo

               

              Vo štvrtok 14. mája v poobedných hodinách v našej škole na chvíľu zastal čas a my sme sa vrátili zo súčasného moderného sveta do minulosti, kedy  tvorba rečníckych prejavov a ich prezentácia publiku patrila k jedným z náročných disciplín starovekých dejín.

              Šestnásť žiakov našej školy sa totiž s veľkou odvahou a nadšením zapojilo do neľahkej rétorickej súťaže Štúrov Zvolen, kde prejavili svoju  jedinečnosť a tvorivosť vo fantázii. Mladší žiaci si vyžrebovali text rozprávky, bájky alebo krátkeho príbehu a počas troch minút rozpovedali jeho obsah s vlastnou dotvorenou pointou príbehu. Každý prejav bol odrazom popasovania sa súťažiaceho s momentálnym duševným i fyzickým rozpoložením, ktoré sa prejavilo ako v obsahu, tak i vo forme,  tempe, intonácii, výslovnosti, spisovnom vyjadrovaní a reči tela. Rétorika je predovšetkým umenie hovoriť. Jej cieľom je nielen zaujať poslucháčov, a nastoliť problém, ale i ponúknuť možnosti na zamyslenie... A takto sa to podarilo našim žiakom:

              1. miesto: Silvia Stopiaková 6. B

              2. miesto: Nina Jatyelová 6. B

                               Eva Adamčíkova 6.B

                               Karolína Pilarčíková 4.B

              3.miesto: Valéria Šošková 4.D

                              Nina Pilarčíková 4.C

               

              Blahoželáme!

               

               PaedDr. Adriána Škrková

               

               

        • 25máj
          • Spišský hrad
            • Spišský hrad

               

                Dňa 19. mája 2015 sa žiaci siedmeho ročníka zúčastnili exkurzie, počas ktorej navštívili Spišský hrad, Spišskú Kapitulu – Spišské Podhradie. Oboznámili sa s históriou jedného z najrozsiahlejších hradov strednej Európy. Naša cesta ďalej viedla do Spišskej Kapituly, sídla Spišského biskupa, kde mali možnosť vidieť krásu Katedrály sv. Martina, ktorou nás sprevádzali bohoslovci Kňazského seminára Jána Vojtaššáka. 

                                                                                                                                                                       Mgr. Silvia Živčáková

        • 25máj
            • IQ olympiáda 5.ročníka

               Dňa 21.5.2015 pripravili pani učiteľky matematiky Paľová, Svrčková a Kovaličková  pre žiakov 5.ročníka IQ olympiádu. Žiaci strávili 2 hodiny matematiky trochu netradične v športovej hale. 5-členné a 6-členné družstvá riešili rôzne typy úloh na 10 stanovištiach.Riešili osemsmerovky,stavali stavby z kociek, skladali puzzle, riešili zápalkové hlavolamy, číselné rébusy a iné logické úlohy. Všetci žiaci dostali sladkú odmenu a najlepšie tri družstvá aj vecné ceny. Pri organizovaní pomáhali žiačky 9.ročníka.

              Vyhodnotenie:

              1.miesto:   družstvo z 5.A  - Matúš Jurčák, Branislav Vorčák, Marcus Vorčák, Matej Kolčák, Oliver Špliňo

              2. miesto:  družstvo z 5.C - Dávid Štefaniak, Oliver Revaj, Dávid Cubinek, Bibiana Pitáková, Kristína Skurčáková,Daniel Jančich

              3.miesto: družstvo z 5.B - Timea Kšenzuláková, Alexandra Kvasničáková, Anton Brišák, Adriana Raticová, Maroš Zboňák

                                                                                                                                                    p.uč.Kovaličková

        • 18máj
          • Návšteva zo zahraničia
            • Návšteva zo zahraničia

               

              Dňa 7. 5. 2015 prijal naše pozvanie zahraničný študent z Holandska (Gerben Oldenhave) , ktorý je na Slovenku ako dobrovoľník pracujúci v jazykovej škole v Čadci. V sprievode našej bývalej žiačky Rebeky Dominovej, ktorá študuje na Gymnáziu Jozefa Miloslava Hurbana so slovensko  - anglickou bilingválnou sekciu  prezentovali naším žiakom jazykovú školu Keric, v ktorej pracujú spolu s ďalšími  zahraničnými  študentmi  vďaka programu  Erasmu +.

              Žiakom v skratke vysvetlili význam programu Erasmus +, jeho možnosti. Taktiež ich informovali o štúdiu na jazykovom gymnáziu.

               Väčšia časť stretnutia spočívala v spôsoboch ich výučby na jazykovej škole Keric. Žiaci si vyskúšali rôzne spôsoby výučby, konverzácie, zisťovania informácií  v cudzom jazyku.

              V závere  jednotlivci samostatne komunikovali s Gerbenom, ba dokonca sa dohodli na malom stolno – tenisovom zápase.

        • 15máj
            • Deň rodiny

               

              Pri príležitosti Dňa rodiny Vám ponúkame zopár zamyslení o rodičovstve a rodine

               

               Viete akí ste rodičia? Ste „rodičia – helikoptéry“? Alebo „rodičia – velitelia“? Každý aspoň trocha sebakritický rodič sa aspoň niekedy zamyslí, či robí veci správne. Ponúkame Vám zopár úryvkov zo zaujímavej knihy o rodičovstve, ktoré Vám môžu pomôcť zhodnotiť Vaše štýly výchovy.

              „Neúčinné štýly rodičovskej výchovy

              Rodičia – helikoptéry

                   Niektorí rodičia si myslia, že láska znamená prispôsobiť život vo všetkom deťom. Sú to rodičia – helikoptéry. Vznášajú sa nad svojimi deťmi a zachraňujú ich vždy, keď sa vyskytne nejaký problém. Celý čas im do školy nosia obedy, píšu ospravedlnenky, vozia hudobné nástroje aj domáce úlohy. Neustále deti zachraňujú z kaše. Neprejde jediný deň, aby svoje deti nechránili pred niečím, čo potrebuje zažiť alebo čo si zaslúži – zvyčajne je to skúsenosť, ktorá mu umožní rásť. Hneď po vyslaní signálu SOS zletia rodičia – helikoptéry, ktorí sa vznášajú niekde nablízku, nadol, aby svoje deti zachránili pred učiteľmi, kamarátmi a inými možnými nepriateľskými zjavmi.

                    Hoci dnes môžu mať títo „milujúci“ rodičia pocit, že svojim deťom cestu k dospelosti uľahčujú, zajtra tieto deti odídu z domu a premárnia prvý rok a pol svojej dospelosti tým, že vyletia z vysokej školy alebo sa budú len tak potĺkať a hľadať sa. Takéto deti nie sú pripravené na životné výzvy. V mene lásky boli totiž ukrátené o výchovné lekcie. . . .

              Rodičia – velitelia

                 Ďalší rodičia sú ako velitelia. Aj oni milujú svoje deti. Majú pocit, že čím viac budú na deti štekať, čím viac ich budú mať pod kontrolou, tým lepšie dlhodobé výsledky u nich dosiahnu. „Deti s takouto výchovou budú disciplinované,“ hovorí veliteľ. „Budú sa vedieť správne zachovať.“ Je pravda, že takéto deti neustále počúvajú, čo majú robiť. Pri komunikácii s deťmi velitelia často používajú zhadzovanie. Neustále vykrikujú: „Vravel som ti to!“ Takíto rodičia milujú vedomie, že majú niečo pod kontrolou. Ak deti nespravia, čo sa im povie, rodičia – velitelia ich k tomu donútia.

              Keď deti rodičov – veliteľov dostanú šance rozmýšľať sami za seba, často robia príšerné rozhodnutia. . .

                   Okrem toho platí, že keď sa deti rodičov – veliteľov dostanú do puberty, sú ešte náchylnejšie podľahnúť tlaku rovesníkov než väčšina tínedžerov. Prečo? Pretože, keď boli deťmi a chyby, ktoré by urobili, nemuseli veľa stáť, nemali dovolené robiť vlastné rozhodnutia, ale naučili sa počúvať hlas zvonku – hlas svojich rodičov. Keď sa dostanú do puberty a už nechcú počúvať svojich rodičov, naďalej sa riadia zaužívaným modelom, lenže tentokrát ten hlas zvonku nepatrí ich rodičom. Patrí ich „kamarátom“. . . .

                   Rodičia svojim deťom nepriamo hovoria, čo podľa nich ich deti dokážu. Rodič – helikoptéra hovorí: „Si zraniteľný a bezo mňa sa ti to nepodarí.“ Rodič – veliteľ vysiela nasledovný signál: „Nedokážeš rozmýšľať sám za seba, tak to za teba urobím ja.“ . . .

              Nezasahujúci rodič     

                    Ďalšiu podskupinu rodičov, ktorá stojí za zmienku, nazývame nezasahujúci rodičia. Takíto rodičia sa z nejakého dôvodu – či už preto, že si nie sú istí, ako by mali zaobchádzať so svojím dieťaťom, alebo preto, že sú zmätení z množstva rôznych názorov na rodičovstvo a rád, ktoré sa im ponúkajú – rozhodnú nechať deti , nech sa vychovávajú samy.

                   V tomto prípade v skutočnosti nejde o typ rodiča, ale o vyhýbanie sa rodičovským povinnostiam, či ich nepochopenie.

               

              Účinné spôsoby rodičovstva s rozumom a láskou

              Rodič – poradca

                  Helikoptéry sa nemôžu vznášať večne a aj velitelia raz zachrípnu. Dovoľte nám predstaviť alternatívu, ktorú používajú rodičia riadiaci sa láskou a rozumom, alternatívu, ktorá dobre funguje po celý život. . . . Nazývame to poradenský typ rodičovskej výchovy. . . .

                  Deti potrebujú rozumné vedenie a pevné a presaditeľné hranice. Pri ich určovaní zohľadňujeme bezpečnosť dieťaťa a to, ako jeho správanie ovplyvňuje iných. Potom musíme tieto hranice udržiavať, aby sme pomohli deťom pochopiť, že sú za svoje činy zodpovedné, a že ak budú konať neprimerane, budú za to niesť primerané následky. Hoci hranice určujú a strážia rodičia, mali by im v rámci týchto hraníc dať na výber z rôznych možností a tým ich naďalej povzbudzovať k tomu, aby nad svojím správaním rozmýšľali a vedeli, že svoje konanie majú pod kontrolou ony. A tu do hry vstupuje rodič – poradca. . . .“

                           (úryvky z knihy Foster Cline, Jim Fay: „Rodičovstvo s rozumom a láskou“, vyd. Porta libri 2013)

                     Zaujali Vás tieto úryvky? Veru rodičovstvo v dnešnej dobe nie je vôbec ľahké. Musíme sa boriť s problémami, ktoré naši rodičia riešiť nemuseli. Napr. tablety, mobily, počítače, drogy, či nevhodný obsah televíznych programov. Ani cieľom tohoto príspevku nie je dať Vám nejaké návody na správnu výchovu, ani my sme nezjedli všetku múdrosť sveta. Skôr by sme Vás chceli povzbudiť, aby ste sa nevzdávali pri výchove svojich detí, prípadne sa podelili o svoje problémy, ak nejaké máte. Môžeme sa im venovať s pomocou rôznych odborníkov, buď cez webovú stránku alebo formou rôznych besied, prednášok. Možno by ste si chceli vymeniť aj nejaké skúsenosti s inými rodičmi. Máte možnosť vyjadriť svoj názor napr. mailom na tisonova.maria@centrum.sk  . 

                   Ako koordinátorky Výchovy k manželstvu a rodičovstvu si totiž uvedomujeme, že najdôležitejšia časť tejto výchovy prebieha práve u Vás doma. Lebo „môžeme deti učiť čokoľvek, oni aj tak budú robiť iba to, čo robíme my.“ Preto, to akými budú Vaše deti manželmi, manželkami, rodičmi, záleží vo veľkej miere aj na Vás. Na druhej strane, všetci by sme chceli zmeniť svet k lepšiemu, však?  Sme presvedčené, že najlepším a najúčinnejším spôsobom ako zlepšiť spoločnosť, je vychovať pre ňu sociálne,morálne a emocionálne zrelé osobnosti, na ktoré budeme môcť byť hrdí.

                    Prajeme Vám teda veľa trpezlivosti, síl a svetla, ako viesť Vaše deti pri ich výchove, aj pri prekonávaní všetkých problémov, ktoré s tým súvisia.

               

                                                      Vaše koordinátorky Výchovy k manželstvu a rodičovstvu

               

        • 14máj
          • Guliverov denník
            • Guliverov denník

               

              Guliverov denník- takýto názov malo predstavenie, ktoré nám zahrali herci z Banskej Bystrice. Vtipne a pútavo spracovaný príbeh o Guliverovi deti zaujal. Aktívne sa zapájali do deja, ochotne spolupracovali s hercami. Návšteva divadla bola určite prínosom a  podnietila nejedného žiaka k prečítaniu práve tejto knihy. Tešíme sa na ďalšie divadelné predstavenia.

               

              Mgr. Monika Hvolková

        • 11máj
            • Projektová súťaž „Globálne problémy Zeme a ľudí.“

              Začiatkom mesiaca apríl sme v rámci vyučovania chémie vyhlásili projektovú súťaž „Globálne problémy Zeme a ľudí.“ Do súťaže sa mohli zapojiť jednotlivci ale aj skupiny žiakov 7. – 9. ročníka. Vo štvrtok 30. apríla 2015 žiaci prezentovali svoje projekty. Pani učiteľky chémie – Svrčková a Bolibruchová si všetky prezentácie pozorne vypočuli a 7. mája 2015 vyhodnotili. Hodnotila sa nápaditosť problému, riešenie daného problému, vypracovanie projektu a  jeho prezentácia. Všetci účastníci dostali sladkú odmenu a samozrejme jednotku z chémie, pretože vypracovanie každého projektu si vyžadovalo mnoho úsilia a voľného času.
              Vyhodnotenie:

              1. miesto – skupina žiačok 8.B triedy – Pienčáková Margaréta, Štefaňáková Ivana,  

                                                                                   Kubasáková Erika, Žitňáková Magdaléna,

                                                                                   Pikošová Michaela, Kuchtiaková Katarína

                                                                                   Kubaľová Viktória, Vorčáková Andrea

              2. miesto – žiačka 9. C triedy – Bušková Helena

              3. miesto – skupina žiačok 8.B triedy – Kutláková Katarína, Kutláková Kvetoslava,                                                                     Baliarová Sára

                

              Všetkým žiakom ďakujeme za zapojenie do súťaže a víťazom blahoželáme.

               

                                                                                                                                                                         Mgr. Svrčková Daša                  

        • 06máj
          • Bláznivý aprílový deň v HZŠ
            • Bláznivý aprílový deň v HZŠ

               

               

              Pyžamový deň

              Veľmi sme sa tešili na bláznivý aprílový deň. Naplánovali sme si ho na 30.apríla. Bola to zábavná pyžamová párty. Mysleli sme si, že sa nebudeme učiť. Mýlili sme sa. V pyžamách sme veselo písali, čítali i počítali. Nezaspali sme. Bolo to super.

                                                                                                                                                         Mariánko Vargončík 2.C